Ik ben in de ban van de bowl. Het is lekker, makkelijk en met warm weer ook fijn want ik eet ze gewoon koud. Prima te doen. Wil je nu weten hoe ik super snel een bowl in elkaar knal? Kijk dan even verder dan leg ik uit dat lekkere bowls maken echt niet lastig is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyce – Never not Cooking 👩‍🍳🌱 (@nevernotcooking.nl) op

How to: lekkere bowls maken

Als je mij op instagram volgt, dan heb je het al gezien; ik eet graag bowls de laatste tijd. Het is simpel, lekker en met warm weer ook prima om koud te eten. Ik heb allerlei manieren waar op ik binnen no-time een lekkere kom eten op tafel kan hebben. Dit is momenteel een van mijn favoriete manieren om lekkere maaltijden te maken.

Granen

Ik ga vaak voor gemak en neem of hetgeen snel klaar is of dat wat mijn Lief eet. Enkele van mijn favorieten zijn bulgur, basmati/zilvervlies/sushi rijst of quinoa. Mocht je nu geen zin hebben in granen dan kun je ook gaan voor (volkoren) couscous, rijstnoodles of pasta.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyce – Never not Cooking 👩‍🍳🌱 (@nevernotcooking.nl) op

Veggies

Qua groenten kun je echt alle kanten op. Ik ga vaak voor wat er in de koelkast of vriezer ligt. Op die manier hoef ik geen extra boodschappen te halen en heb ik toch een goed gevulde kom. Groenten die perfect zijn voor een buddha bowl zijn o.a. courgette, komkommer, baby spinazie, bimi (of broccoli), asperges, tomaten, bosui, wortel, gebakken champignons of bijvoorbeeld kimchi/zuurkool.

Groenten met verschillende soorten structuren maken het geheel interessant. Kies voor wat groenten met crunch en wissel dit af met bijvoorbeeld bladgroenten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyce – Never not Cooking 👩‍🍳🌱 (@nevernotcooking.nl) op

Proteïne

“Where do you get your protein?” – haha. Nou, in zo’n bowl kun je dit halen uit bijvoorbeeld tempeh en tofu (lekker krokant bakken en marineren) maar persoonlijk kies ik ook vaak voor (zwarte) bonen, linzen (of dahl), kipstukcjes of voor een pokébowl achtig effect een visvervanger. Ook ligt er in mijn vriezer standaard een doosje edamame, deze kun je laten ontdooien of kort even koken en dan voor wat extra proteïne zo over je bowl mikken.

Dressing

Je bowl is natuurlijk niet af zonder een goede dressing. Natuurlijk kun je ook hier weer alle kanten op. Een van mijn favoriete dressings is er een die bestaat uit pindakaas, kokosmelk, sambal en ketjap manis. Een soort koude pindasaus, maar dan dunner. Of kies voor een sinaasappel gember vinaigrette of nog makkelijker; verdeel wat chilisaus over je bowl.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyce – Never not Cooking 👩‍🍳🌱 (@nevernotcooking.nl) op

Finishing touch

Als finishing touch gooi ik vaak nog wat sesamzaadjes, avocado blokjes en zonnebloempitten op mijn bowl. Al ga ik ook goed op deze salad sprinkle met zeewier. Daarnaast kun je, als het goed matcht, bijvoorbeeld wat edelgistvlokken of vegan feta over je bowl verdelen. Verse kruiden zoals koriander, (Thaise) basilicum, bieslook en munt doen het ook goed.

Ét voila, je hebt een super lekker bowl gemaakt. Hier onder zal ik wat ideetjes geven mocht je nog inspiratie nodig hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyce – Never not Cooking 👩‍🍳🌱 (@nevernotcooking.nl) op

Pin dit artikel op Pinterest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *