Dit recept kwam ook al voor in weekmenu #3 maar om het voor iedereen vindbaar te maken toch ook het recept nog even als een opzichzelf staande post. Deze macaroni met romige knoflooksaus is goedkoop, lekker en snel klaar. Wat wil je nog meer?

Macaroni met romige knoflooksaus

Het idee voor dit recept ontstond toen ik, hongerig als ik was, op zoek was naar wat te eten. Alle keukenkastjes gaan dan open en het liefste trek ik dan chips, koekjes en snoep uit de kast. Helaas, ik haal dat nauwelijks nog in huis omdat ik het anders allemaal op eet (true story). Wel kwam ik een pot witte bonen tegen en nog een handjevol andere ingrediënten. Ik besloot om een romige saus te maken op basis van witte bonen, deze kan dan prima met macaroni (of andere pasta). Mijn honger was gestild en jullie houden er een kek receptje aan over.

Keuzestress

Ik wist in eerste instantie niet zo goed wat ik nu wilde maken. Ja, een saus op basis van bonen. Maar wilde ik een kaas-achtige saus, eentje met wat pit, een smokey saus of juist lekker basic met een lading knoflook? Zoals je aan het recept kunt zien koos ik voor de laatste optie. Laat dat je er echter niet van weerhouden om lekker te experimenteren! Voeg wat citroensap toe en eet het met een visvervanger of doe er wat gerookt paprikapoeder in en rode pepers. De mogelijkheden zijn eindeloos!

macaroni met romige knoflooksaus

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 250 g macaroni
 330 g witte bonen
 4 tenen knoflook, geperst
 1 ui, gesnipperd
 8 zongedroogde tomaten, in reepjes
 1 theelepel uienpoeder
 4 eetlepel edelgistvlokken
 1 maggi blokje
 150 ml water

Aanwijzingen

1

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet weg.

2

Verhit wat olie uit het potje van de zontomaatjes in een koekenpan en fruit de ui en knoflook hier in aan.

3

Laat de bonen uitlekken en spoel deze af. Voeg toe aan de pan met uien en knoflook. Laat het geheel even goed opwarmen.

4

Verkruimel het maggi blokje boven de pan en voeg uienpoeder en water toe. Breng het geheel aan de kook en laat enkele minuten pruttelen.

5

Doe het bonenmengsel in een blender en blend tot een egale saus is ontstaan. Breng op smaak met zwarte peper.

6

Doe de saus in een pan en warm het geheel nog even goed door. Schep de macaroni en zontomaten door de saus heen. Verdeel over 2 borden (of een bord en een bakje) en voeg rucola toe. Garneer eventueel nog met extra edelgist vlokken.

Macaroni met romige knoflooksaus

Pin dit recept op Pinterest

Wil je op de hoogte blijven van wat ik zoal doe in het dagelijks leven? Dan kun je mij volgen op Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *