Met zes maanden begonnen we met het introduceren van vaste voeding bij Nyjah. We kozen hiervoor voor BLW (baby-led weaning) ook wel de Rapley-methode. Hierbij bied je je baby vaste voeding aan die niet gepureerd is. In de tussentijd heb ik een ware passie voor BLW ontwikkeld en deel ik vandaag maar wat graag mijn favoriete BLW-goodies.

Mijn favoriete BLW-goodies

Eerst even de basics

Je kunt niet zomaar je baby van 4 maanden een bord met stukjes komkommer geven. Er zijn wel een aantal vereisten waar je baby aan moet voldoen voordat je met BLW kunt starten. Je baby moet in elk geval 6 maanden oud zijn en zelfstandig kunnen blijven zitten. Je baby heel strak vast-strappen in een kinderstoel telt niet 😉 Daarnaast is het belangrijk dat je baby interesse toont in eten, maar ook dit is enkel vanaf 6 maanden. Wanneer je baby tracht eten uit je mond te grissen wanneer deze 4 maanden oud is, is dit geen teken dat je baby klaar is voor BLW of purees, just don’t do it.

De gadgets van EZPZ

Ik kwam met EZPZ in aanraking door een beetje browsen op Instagram. Al vaker had ik leuke en toffe bordjes voorbij zien komen, maar vooralsnog gaven we Nyjah eten rechtstreeks op het blad van zijn kinderstoel. Toch kriebelde het om wat leuke borden aan te schaffen. Na de borden volgden de lepeltjes en uiteraard ook de snack mat en zelfs een Tiny Cup. Toen ik in contact kwam met de eigenaar van Bits by Nybble kreeg ik zelfs nog een heel pakket met allerlei leuks opgestuurd, ik ben helemaal fan! Mijn favoriete producten link ik hieronder. Het fijne van de EZPZ producten is dat ze allemaal komen met een hoes, dan kun je ze ook meenemen als je ergens heen gaat.

Wat ik gebruik en waarvoor

Grabease bestek

Onlangs kreeg ik ook bestek van Grabease thuisgestuurd. Dit is, in tegenstelling tot de Tiny Spoons van EZPZ, niet van siliconen gemaakt. De lepel van de Grabease set is ondiep, dus je kindje kan er al vanaf jonge leeftijd makkelijk alles vanaf happen. Daarnaast zit er een dikke bescherm rand na het lepel gedeelte, waardoor je baby niet kan stikken. Het handvat van zowel de vork als de lepel zijn ergonomisch en bevorderen de pincetgreep. Echt fijn spul, bij Nyjah is vooral de vork van deze set favoriet, lekker prikken in je eten is natuurlijk een van de leukste dingen die er is. Het besteksetje komt met een doorzichtig ’tasje’ dus je kunt het bestek overal mee naartoe nemen.

Silly Billyz slabbetjes

Waar gegeten word (door een minimensje) is veel rommel. Dat ik de vloer elke dag (meerdere malen) moet ontdoen van kruimels, sausresten en rijst korrels dat neem ik voor lief. Maar zin om elke eetmoment Nyjah te douchen gaat me wat ver. Ik kreeg maar liefst 3 slabbetjes van Silly Billyz thuis: een écht slabbetje, eentje met mouwen en een bandana slab. Ik ben vooral fan van degene met mouwen, die komt hier goed van pas wanneer Nyjah gerechten eet die goed vlekken. Denk aan roti, nasi, bami, spaghetti – dat soort ongein. Bijkomend voordeel is dat de slabbetjes super snel drogen, ze komen praktisch droog weer uit de wasmachine en kunnen direct weer gebruikt worden.

De kinderstoel

Uiteraard mag de kinderstoel niet ontbreken in dit rijtje. Voordat Nyjah goed at, gebruikten we deze weleens om hem in te zetten als wij wat aten. Nu zit Nyjah er graag in als hij eet, hij gaat er lekker voor zitten met zijn bekertje drinken en laat alles zich prima smaken. Een dure stoel vinden we totaal overbodig en dus kozen we voor de basic Ikea kinderstoel van €15,- Deze heeft een tafelblad, veiligheidsriempjes en je kunt er een insert bij halen waardoor je baby er goed recht in zit en de stoel zachter is.

Op zoek naar recepten voor je kindje?

Pin dit artikel op Pinterest

Mijn favoriete BLW-goodies

 

Disclaimer: Een deel van de producten die ik in dit artikel uitleg heb ik gekregen van Bits by Nybble, ik krijg niet betaald voor dit artikel.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *