Mijn vegan haircare routine is onderhevig aan veranderingen, er zijn zoveel producten om te proberen en er is zoveel te krijgen. Daarnaast heb je te maken met hormoonschommelingen, het weer dat steeds anders is, etc. Gemiddeld eens per jaar is mijn routine dus totaal anders. Vandaag deel ik de routine die ik nu heb mét de producten die ik momenteel graag gebruik.

vegan haircare routine

Mijn vegan haircare routine

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat ik niet geloof in de curly girl methode. Believe me, I’ve tried – mijn haar ging er niet beter uit zien, het werd futloos, ik had minder krul in mijn haar en het gaf me geen fijn gevoel. Ik let er dus niet op of producten CG-proof zijn en weet dus ook niet precies wat je zoal kunt gebruiken als je wél de CG methode volgt.

Mijn uitgebreide wasroutine bestaat uit een hot oil treatment, een co-wash, een deep condition en daarna word dit gevolgd door een leave in conditioner en een gel. Afhankelijk van hoe het de dag daarna valt gebruik ik nog een beetje water en mousse om het in model te kneden.

vegan haircare routine

Ecoslay hotsauce (hot oil treatment)

Deze stap doe ik ongeveer eenmaal per maand, ik zet het flesje ´hotsauce´ in een beker kokend water, laat het even goed opwarmen en verdeel daarna de olie over mijn hoofdhuid. Dit masseer ik dan goed in. Het is fijn als je hier handschoenen voor gebruikt want het is oranje en geeft best wel af. Ik heb rood haar dus je ziet het niet als er restjes achterblijven, maar ik kan me voorstellen dat als je heel erg blond bent, dat dit niet het product voor jou is.

vegan haircare routine

Love beauty & planet cleansing conditioner

In mijn zoektocht naar een fijne co-wash, kwam ik deze tegen bij het Kruidvat. Het is een reinigende conditioner met een heerlijke geur. Mijn haar voelt na het wassen schoon maar niet zwaar (gelukkig). Ik vind persoonlijk dat de conditioner niet genoeg vocht inbrengt dus ik combineer dit graag met de volgende stap.

vegan haircare routine

Ecoslay banana cream deep conditioner

Deze deep conditioner kwam ik tegen terwijl ik ook de ‘hotsauce’ en ‘orange marmelade’ kocht. Een deep condition is altijd welkom en deze ruikt heerlijk naar snoepbanaantjes. Je bewaard het potje in de koelkast en na het (co)wassen van je haar, verdeel je hier wat van over je haar. Begin bij de punten en werk langzaam omhoog. Laat het nu een half uur goed intrekken en spoel het product helemaal uit.

Meer beauty?

Urtekram leave-in conditioner spray coconut

Na het douchen droog ik mijn haar licht met een katoenen tshirt, ik spray deze leave-in conditioner van Urtkekram er in en borstel mijn haar met mijn tangle teezer. Nadat ik dit gedaan heb kneed ik mijn krullen wat in model met nog een beetje conditioner spray en daarna ga ik door met de volgende stap.

vegan haircare routine

Ecoslay orange marmelade flax gel

Deze gel is echt the holy grail if you ask me. Het is aardig aan de prijs maar dan heb je ook wat. Het is een gel op basis van lijnzaad en het sealed vocht echt geweldig in mijn haar. Ik verdeel deze gel over mijn haar terwijl ik met mijn hoofd naar beneden hang. Kneed mijn krullen in model en (als ik er zin in heb) droog ik mijn haar met de diffuser. Wanneer mijn haar helemaal droog is doe ik de standaard  scrunch out the crunch met een katoenen tshirt om mijn handen. Wanneer ik mijn haar aan de lucht laat drogen worden mijn krullen wat grover en voor extra volume in mijn haar draag ik mijn haar, wanneer het droog is, een aantal uren in een pineapple.

Meer content en minder reclame? Doe een kleine donatie via deze link!

Slapen & Refreshen

Als ik slaap dan draag ik mijn haar in een hoge staart/pineapple. Op die manier creëer ik volume bij de aanzet van mijn haar én mijn krullen worden niet ‘kapot’ gemaakt wanneer ik lig. ’s Ochtends haal ik het elastiek uit mijn haar, spray mijn haar een beetje met water en check dan even wat het nodig heeft. Als ik wat frizz zie dan verdeel ik bijvoorbeeld een klein beetje van de gel over die punten, dan strijk ik het als het ware glad. Zie ik dat de punten toch nog wat droog lijken, dan gaat er nog wat conditioner spray in. Weinig model en volume? Dan neem ik een goedkope stylingmousse en kneed het wat beter in model.

Pin dit artikel op Pinterest

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *