Zo – ik ben er weer (even) met een nieuw receptje. Dat ik gek ben op tempeh is al lang geen geheim meer, maar een recept voor super lekkere tempeh saté had ik nog niet eerder gedeeld. Daar moest (uiteraard) verandering in komen. Vandaag deel ik mijn nasi met tempeh saté met je.

nasi met tempeh sate

Tempeh saté

Wanneer ik niet goed weet wat ik klaar moet maken dan ga ik vaak voor nasi. Het is snel, simpel en veelzijdig want je kunt er van alles bij serveren. Normaal ga ik voor een berg groenten en bijvoorbeeld kipstukcjes, maar steeds vaker maak ik er heerlijke tempeh saté bij. Sowieso was ik al fan van tempeh, maar nu ik zwanger ben nóg meer, dit is dus precies waar ik trek in heb en het recept met jullie delen moest dus ook écht gebeuren.

Lekker en simpel

Door het gebruik van extra specerijen in de marinade, zorg je ervoor dat tempeh al snel veel smaak heeft. Ik laat het vaak 60 minuten in de marinade staan, maar eerlijk; het kan ook 15 minuten en dan is het nog snel ook. Voor het nasi recept kun je terecht bij dit of dit recept, elke keer uittypen hoe ik nasi maak is een beetje teveel van het goede toch? Om het extra simpel te maken gebruik ik kant en klaar pindasaus, degene die ik ditmaal heb gebruikt is deze satésaus en die is best wel lekker. Maar hier kun je een overzicht vinden van andere vegan satésauzen.

When pregnancy is kicking yo ass

Ik heb gelukkig de energie weer om te koken, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Iedereen roept; “Na de eerste 12 weken voel je je beter hoor!” – maar het duurde tot 14 weken voordat ik wat fitter was. Helaas was dit ook van korte duur, want ik had gigantische last van mijn rug en bekken. Tsja, het hoort er bij, maar gebruiken kan ik  het niet. Het is wel een goede les in rustig aan doen, al blijft dat wel lastig voor me.

Het is de afgelopen weken dus wat rustiger op mijn blog en ik heb besloten om gewoon lekker te updaten wanneer het goed voelt. In de tussentijd is mijn Instagram een stuk actiever, dat is net wat minder werk, daarvoor kan ik met gemak een telefoon-foto schieten en delen, op mijn blog vind ik dat niet gepast (for some reason).

De komende tijd moeten jullie het dus even doen met de recepten die al online staan of met de momenten dat het me wél lukt om een hele berg recepten te uploaden. Ik wijk gewoon af van mijn uploadschema en post wanneer ik wil, haha. Ik hoop dat jullie het niet erg vinden 😉

nasi met tempeh sate

Nasi met tempeh saté

Tempeh saté

 • 200 gram tempeh (in stukken gesneden)
 • 4 eetlepels ketjap manis
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • ½ theelepel laos
 • 2 theelepels sambal
 • ½ theelepel kerrie poeder
 • ¼ theelepel zwarte peper
 • 4 saté prikkers
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • 4 eetlepels satésaus naar keus
 1. Meng de ketjap manis, sojasaus, uienpoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, laos, sambal, kerriepoeder en zwarte peper in een bakje.
 2. Voeg de gesneden tempeh toe, roer door, dek af en laat 60 minuten marineren.
 3. Rijg de tempeh aan de saté prikkers, verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tempeh aan alle kanten knapperig.
 4. Serveer de tempeh met nasi, zoetzure komkommer en bijvoorbeeld kouseband of andere groenten die je graag eet.

Pin dit recept op Pinterest

nasi met tempeh sate

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *