Surinaams eten blijft toch wel favoriet hier. Als ik voor vriendlief Surinaams aan het koken ben, krijg ik zelf spontaan trek in een Surinaamse maaltijd. Ik stond op een regenachtige dag bruine bonen met rijst te maken voor mijn lover, maar door de idiote hoeveelheid vlees die er in verdween, kon ik het niet eten. Dus ik besloot nasi met pittige kipstukcjes te maken. Benieuwd naar hoe ik dit maak? Lees dan snel even verder!

Nasi met pittige kipstukcjes

Struggle!

Soms is het nog wel een beetje een struggle hoor, Surinaams eten (succesvol) veganizen. Gelukkig lukt het me steeds beter om ook mijn favoriete recepten vegan te krijgen. Wat dacht je van deze saoto en roti bijvoorbeeld? Ik ben ZO blij dat ik daar op ben gekomen, nu kan ik al mijn Surinaamse gerechten toch nog eten.

En mijn vriend? Die eet dit niet!

Soms wil ik hem heel hard schudden, want hello. Dit is gewoon écht heel erg lekker. Onlangs heb ik wat vrienden wat vegan snacks van de Vegetarische Snackbar laten proeven en ze vonden de vegan nuggets nog beter dan echte ook!  Mijn vriend heeft vooralsnog alleen de vegan kebab van dezelfde snackbar geprobeerd. Oja en onlangs de shoama van Vivera (die vond hij lekker en naar speculaas smaken, haha).

Nasi met pittige kipstukcjes

Pittige kipstukcjes

 • 1 bakje kipstukcjes
 • 1 rode paprika (in blokjes)
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
 • 1 theelepel madame jeanette sambal (of andere sambal/chili saus)
 • 4 eetlepels ketjap manis
 • 3 eetlepels sojasaus (of coconut aminos)
 • 1 theelepel zonnebloemolie

Nasi

 • 300 gram gekookte basmati rijst
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 theelepel laos poeder
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 1 theelepel five spice poeder
 • 1 klein maggi blokje
 • 2 takjes bladselderij (fijn gehakt)
 • 1 eetlepel gedroogde nasi groenten
 • 1 theelepel zonnebloemolie
 • zwarte peper
 • zout

Pittige kipstukcjes

 1. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de gesneden ui. Voeg na enkele minuten de knoflook toe en bak kort even mee.
 2. Doe de paprika erbij en bak op middelhoog vuur enkele minuten mee.
 3. Verkruimel het maggi blokje erbij en schep om.
 4. Voeg de ketjap manis, sojasaus en madame jeanette sambal toe. Roer goed door.
 5. Als het ketjap-mengsel goed warm is voeg je de kipstukcjes toe. Roer om en laat even goed opwarmen.

Nasi

 1. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
 2. Voeg de laos, five spice en het maggi blokje (even verkruimelen) toe. Schep om.
 3. Doe nu de ketjap manis en fijngehakte bladselderij erbij.
 4. Schep de rijst in de pan erbij en voeg de gedroogd nasi groenten toe. Meng de rijst goed met het mengsel dat al in de pan zat. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *