De afgelopen weken staan in het teken van rustig aan doen. Ik hoor meerdere malen per dag (van meerdere personen) dat ik écht rustig moet doen. Mijn Lief laat me tegenwoordig niet eens vegen (oh my) of het huishouden doen. Ik mag momenteel enkel opstaan voor douchen, toilet bezoekjes en het maken van snelle maaltijden. Deze one pot quinoa is dus ontstaan uit pure noodzaak, a girl’s gotta eat right? Overigens moet ik je wel vertellen dat ik, op een laag tempo, toch het huishouden doe. Waarom? Omdat het me gelukkig maakt.

One pot quinoa

One pot quinoa

Het internet staat er helemaal vol mee; one pot quinoa recepten. Ik eet bijna nooit quinoa, maar ik besloot het toch weer eens te halen omdat het toch wel makkelijk is om in de pan te mikken. Met een keukenkast vol kruiden, specerijen, bonen en mais was dit gerecht dan ook al snel geboren. Het is super makkelijk om te maken, je hebt naderhand maar 1 pan om af te wassen (en dat is fijn want onze vaatwasser is kapot) en het is nog lekker ook.

Vegan mealpreppen, ik doe het!

Nu de bevalling steeds dichterbij komt en ik steeds minder mag doen, probeer ik (als ik kook), om zoveel mogelijk te maken. Ik vries porties in zodat ik altijd iets achter de hand heb. Momenteel is mijn vriezer gevuld met champignon ragout (het recept komt maandag online), linzen curry, jambalaya en chili, mini sheperds pies en een aantal porties van deze one pot quinoa. Al deze maaltijden zijn prima in te vriezen. Ik haal ze een avond van tevoren uit de vriezer, gooi het de dag daarna in de magnetron en bam – ik heb eten. Vaak pimp ik het nog wel een beetje; ik gooi er wat koriander, bosui en avocado bij – soms maak ik een salad on the side en bij de curry en champignon ragout maak ik rijst en groenten (bij voorkeur sperziebonen, broccoli of erwtjes).

One pot quinoa

 • 275 gram quinoa
 • 1 rode paprika (in blokjes)
 • 1 groene paprika (in blokjes)
 • 1 (rode) ui (gesnipperd)
 • 4 tenen knoflook (geperst)
 • 200 gram champignons (in plakjes)
 • 300 gram mais (uitgelekt en afgespoeld)
 • 200 gram zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
 • 3 tomaten (in blokjes gesneden)
 • 1 zakje enchilada seasoning mix (of bijv. taco/chili seasoning)
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 1 blokje groentenbouillon
 • 450 ml water
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 1. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan en fruit hier in de ui en knoflook tot deze geuren.
 2. Voeg vervolgens de champignons en paprika toe, bak zo’n 5 minuten op middelhoog vuur mee.
 3. Bak de tomaten nu enkele minuten mee en voeg vervolgens de tomatenpuree en enchilade seasoning toe. Verkruimel het bouillon blokjes boven de pan.
 4. Voeg alle quinoa toe, schep het geheel om en voeg water, mais en zwarte bonen toe. Roer alles goed door, breng aan de kook, draai het vuur laag en plaats een deksel op de pan.
 5. Check regelmatig of er voldoende vocht aanwezig is in de pan en roer door om te voorkomen dat de quinoa aan de bodem van de pan plakt. Laat de quinoa ongeveer 20 – 25 minuten pruttelen of tot de quinoa helemaal gaar is.
 • Serveer de quinoa met een salade, verse koriander, bosui of bijvoorbeeld pico de gallo.
 • Ik ben gek op pittig eten en bak vaak met de ui/knoflook ook nog jalapeño’s mee voor wat extra pit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *