Op world Mac and Cheeze day maakte ik deze pesto mac and cheeze. Ik was mij er niet eens van bewust dat het zo’n dag was, mega toevallig. De nacht voordat ik dit maakte lag ik wakker en wist ik eigenlijk niet zo goed hoe ik nog in slaap moest komen. Gedachten gaan dan automatisch naar eten en ik besloot pesto mac and cheeze te maken de dag daarop, my pregnant self needed some creamy pasta.

Pesto mac and cheeze Pesto mac and cheeze

Pesto Mac and Cheeze

Niet lang terug deelde ik op Instagram een super snel mac and cheeze recept. Leuk voor the Gram, maar voor mijn site wilde ik net iets anders maken. Ik had al dagen weer zin in pesto, maar die uit een potje maakt me niet zo blij. Toen bedacht ik dat ik wel een pesto mac and cheeze kon maken. Dan had ik én mijn creamy pasta én de pesto waar ik naar verlangde.

En de groenten dan?

Mijn hoofd was enkel bezig met die heerlijk romige pasta, maar ik heb ook een mini-mensje dat wél groenten moet eten. Oke, ik moet het ook eten want het is gezond, maar ik hoef niet meer te bewijzen dat ik het ook echt eet, haha. Dus om het toch een tikje gezond te houden koos ik er voor om het nóg groener te maken: broccoli en erwtjes doen het mega goed in dit gerecht. Eerder vertelde ik al eens geen fan te zijn van broccoli, maar als je het op deze manier combineert dan is het prima te happen.

Meer pasta gerechten?

 

AuteurJoyceCategorie

Pesto mac and cheeze

Opbrengsten1 portie

 250 g macaroni
 400 g broccoli
 200 g tuinerwtjes
 300 ml ongezoete plantaardige melk
 1 ½ eetlepel plantaardige boter
 1 ½ eetlepel bloem
 1 theelepel mosterd
 5 eetlepel edelgistvlokken
 1 theelepel zwarte peper
Pesto
 1 bosje basilicum
 30 g zonnebloempitten
 3 eetlepel edelgistvlokken
 2 tenen knoflook
 zwarte peper

1

Maak de pesto door alle ingrediënten in een keukenmachine te doen. Zet deze aan en schenk hier olijfolie bij. Ongeveer 5 a 6 eetlepels is voldoende. Breng op smaak met zwarte peper.

2

Smelt de boter in een saus/steelpan en voeg de bloem toe. Roer dit goed door met een lepel en voorkom dat het verbrand. Schenk er koude melk bij en breng het geheel aan de kook. Goed blijven roeren met een garde, dat voorkomt klontjes.

3

Schep de mosterd en edelgist vlokken hier bij en voeg, naar smaak, ook pesto toe. Ik wil écht een pesto smaak aan de saus geven dus doe alles er bij. Wil je het wat subtieler dan kun je ook de helft doen, dit is dus puur op smaak. Breng de romige saus op smaak met peper en zout.

4

Breng in de tussentijd een grote pan water aan de kook en kook de macaroni en broccoli hier in gaar. Giet af, voeg de erwtjes toe en laat deze ontdooien. Meng nu de pasta met de pesto saus en serveer met verse basilicum en eventueel nog extra pesto of vegan kaas.

Ingrediënten

 250 g macaroni
 400 g broccoli
 200 g tuinerwtjes
 300 ml ongezoete plantaardige melk
 1 ½ eetlepel plantaardige boter
 1 ½ eetlepel bloem
 1 theelepel mosterd
 5 eetlepel edelgistvlokken
 1 theelepel zwarte peper
Pesto
 1 bosje basilicum
 30 g zonnebloempitten
 3 eetlepel edelgistvlokken
 2 tenen knoflook
 zwarte peper

Aanwijzingen

1

Maak de pesto door alle ingrediënten in een keukenmachine te doen. Zet deze aan en schenk hier olijfolie bij. Ongeveer 5 a 6 eetlepels is voldoende. Breng op smaak met zwarte peper.

2

Smelt de boter in een saus/steelpan en voeg de bloem toe. Roer dit goed door met een lepel en voorkom dat het verbrand. Schenk er koude melk bij en breng het geheel aan de kook. Goed blijven roeren met een garde, dat voorkomt klontjes.

3

Schep de mosterd en edelgist vlokken hier bij en voeg, naar smaak, ook pesto toe. Ik wil écht een pesto smaak aan de saus geven dus doe alles er bij. Wil je het wat subtieler dan kun je ook de helft doen, dit is dus puur op smaak. Breng de romige saus op smaak met peper en zout.

4

Breng in de tussentijd een grote pan water aan de kook en kook de macaroni en broccoli hier in gaar. Giet af, voeg de erwtjes toe en laat deze ontdooien. Meng nu de pasta met de pesto saus en serveer met verse basilicum en eventueel nog extra pesto of vegan kaas.

Pesto mac and cheeze

 

Pin dit recept op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *