#SPON – Toen ik een email kreeg of ik een recept wilde maken met oranje paprika’s voor de Oranje Paprika Vereniging gniffelde ik wel even. Was daar echt een vereniging voor? Maar ja, daar is een vereniging voor. Ik hou wel van een paprika op z’n tijd, dus ik besloot dat ik wel een receptje wilde knallen. En zie hier; pizza broodjes met geroosterde oranje paprika! 

Pizza broodjes met geroosterde oranje paprika

Pizza broodjes met geroosterde oranje paprika

Ik heb wat oranje paprika weetjes voor je, dingen die ik ook pas heb mogen leren.

Zo – nu heb jij ook iets mogen leren.

Mij werd dus verzocht om een receptje met de oranje paprika. Ik besloot eens wat research te doen naar paprika gerechten en je loopt er toch een beetje tegenaan dat elk vega(n) recept bijna een gevulde paprika is. Dat mag toch ook weleens anders. Dus ik roosterde oranje paprika’s, pofte knoflook, maakte er een saus van en heb pizza rolls gemaakt. Een ware hit, wie is er nu niet gek op pizza met een lading vegan kaas?

Geroosterde paprika; extra smaak!

Ik ben gek op geroosterde paprika’s en besloot deze zelf te maken van de oranje paprika’s die ik gekregen had. Je kunt ze roosteren op de barbecue, in de oven of op de vlam van je fornuis. Uiteraard koos ik voor de barbecue; ik heb een mooie staan dus gebruik haar het liefst zo vaak mogelijk.

Nadat ik de paprika’s roosterde, deed ik ze in een zakje en knoopte dit dicht. Op die manier kun je het velletje makkelijk verwijderen. Let er wel op dat je het lang genoeg laat liggen, anders verbrand je je handen bij het pellen van de paprika.

Pizza broodjes met geroosterde oranje paprika

Pizza broodjes met geroosterde oranje paprika

 • 1 rol vers pizzadeeg
 • 200 gram vegan geraspte kaas
 • 2 oranje paprika’s
 • 1 tomaat
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 2 theelepels gedroogde basilicum
 • zeezout
 • zwarte peper
 1. Rooster de tomaat en paprika’s op een barbecue of in de oven op hoge temperatuur tot de buitenkant zwart kleurt en de groenten gaar zijn. Op de barbecue duurde dit zo’n 20 minuten bij 400 graden. Ik keerde de paprika’s regelmatig zodat alle kanten gelijk zouden garen.
 2. Doe de paprika’s in een plastic zak, knoop dicht en leg zo’n 10 minuten weg. Haal na 10 minuten de paprika’s uit de zak en nu kun je of met je vingers de velletjes lospeuteren, of je schraapt deze er af met een mes.
 3. Snijd de paprika in stukken en doe samen met de tomaat in een blender. Maal tot een egale saus ontstaan is.
 4. Verwarm de oven voor naar 220 graden.
 5. Zet een koekenpan op het vuur en schenk de gepureerde paprika en tomaat hier in. Breng aan de kook en voeg knoflook- en uienpoeder toe, gevolgd door gedroogde basilicum, peper en zout. Mocht je de saus wat zurig vinden (dat kan) voeg dan suiker/agave siroop toe. Laat het geheel inkoken tot een dikkere saus ontstaan is.
 6. Rol het pizzadeeg uit, schep wat van de paprikasaus op het deeg en smeer uit met de bolle kant van een lepel. Zorg dat het deeg overal bedekt is met een dun laagje saus.
 7. Verdeel de vegan geraspte kaas over de pizza en rol deze op. Snijd in plakken van ongeveer 1½ centimeter dik.
 8. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze enigszins plat met een spatel en zet in de oven. Bak de broodjes in 15 a 20 minuten goudbruin.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *