Niet lang terug had ik het geluk dat onze Inaya een heus luiermodel was voor de Billenboetiek. Helemaal leuk natuurlijk, maar nu wil jij weten waarvoor dan precies: de Popolini Ultrafit Mini! Dit is een luier die Popolini samen met de Billenboetiek ontwikkeld heeft en deze is speciaal voor newborns, helemaal fijn.

Popolini Ultrafit Mini
Foto door VI Photography voor Billenboetiek

De Popolini Ultrafit Mini

Deze organic luier van Popolini is gemaakt van hoogwaardig biologisch katoen en bestaat voor 85% hier uit, de overige 15% is van kunststof. Hierdoor is de luier beter bestand tegen slijtage. De ultrafit was er al in een onesize luier van 6 t/m 18kg, maar nu is er ook een mini variant en deze kan gedragen worden van 2 t/m 8kg.

De pasvorm

Deze luier valt slank, het lijkt op het eerste oog wat bulky maar wanneer je baby de luier aan heeft, is het een heel slank geheel. Geen gedoe met rompers die groter moeten omdat het anders niet over de luier kan. Wanneer je dit bijvoorbeeld vergelijkt met een Bamboozle van Totsbots, en hoe bulky deze luiers zijn, dan is dit echt een mini luiertje. Zonder enige moeite kunnen ook strakkere broekjes en maillots in kleine maatjes goed over deze luier aan, voor mij een enorm pluspunt. Je kunt de luier super klein maken door hem op de kleinste stand te zetten en de geplooide randjes ook nog naar binnen te vouwen, op die manier heb je een geweldige pasvorm die ook voor de kleinsten geschikt is.

Foto door VI Photography voor Billenboetiek

Het materiaal

Zoals al eerder gemeld bestaat deze luier voor 85% uit biologisch katoen. De luier voelt super zacht aan en zelfs na enkele keren wassen is de luier nog heerlijk zacht en soepel, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bamboe luiers die ik heb. Deze voelen na enkele keren wassen toch al snel wat ruwer aan. Qua absorberen merk ik geen verschil tussen deze luier en de bamboe luiers.

Nachtluier geschikt?

Jazeker! Ik heb het meerdere malen geprobeert en een enkele keer was het niet helemaal goed gegaan (gok niet het juiste overbroekje) maar I’ve got it under control now. Deze luiers zijn prima voor de nacht, uiteraard mét de bijgeleverde inlegger. Mijn voorkeur gaat uit naar een wollen overbroekje voor de nacht, maar ook de blueberry capri mini overbroekjes werken prima. Dit is direct ook mijn favoriete overbroekje om bij deze luier te gebruiken.

Foto door VI Photography voor Billenboetiek

De conclusie?

Deze luier is super geschikt om mee te beginnen bij je newborn, de pasvorm is super fijn, het materiaal zacht en het absorbeert voldoende om enkele uren te beschermen tegen lekkage (al adviseer ik om bij je newborn om de 2 a 3 uur te verschonen). De luier is voor €17,- verkrijgbaar bij de Billenboetiek. De onesize luier kan ook al vrij vroeg gedragen worden door je mini, maar de newborn variant sluit toch net wat mooier aan en kan super slank gedragen worden.

Wil je meer informatie over wasbare luiers?

Pin dit artikel op Pinterest

2 reacties

    1. Hi Naomi! Wol is inderdaad niet vegan, maar in het kader van ‘voor zover mogelijk’ heb ik voor wol gekozen. Na een enorme zoektocht naar broekjes die voor de nacht fijn werkten, kwam ik tot de conclusie dat niets echt een match was. Veel broekjes gaan op maat en zijn van plastic (is niet zo duurzaam en kost me echt teveel geld) en de one size overbroekjes heb ik bij de oudste altijd lekkage bij. Elke dag bed verschonen en beddengoed wassen had ik geen zin meer in. Iemand zei me dat ik wol eens moest proberen, ik was sceptisch want 1) niet vegan 2) hoe kan dat nou werken. Maar het werkte perfect. Dus in het kader van duurzaamheid (geen wegwerp of plastic) toch hiervoor gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *