[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 500 g rode linzen penne (van Albert Heijn)
 250 g tempeh
 1 rode ui
 2 tenen knoflook
 1 rode paprika
 1 courgette
 1 broccoli
 1 blik linzen
 1 bosje peterselie
 1 blik tomatenblokjes
 250 g gezeefde tomaten
 1 eetlepel Italiaanse kruiden zonder zout
 1 bouillonblokje (optioneel)
 zwarte peper
 zout (optioneel)
 Olijfolie

Aanwijzingen

1

Kook de rode linzen penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud, anders garen ze door en valt het uit elkaar.

2

Bereid alles voor:
- Rasp de tempeh met een grove rasp
- Snijd de courgette in blokjes
- Snijd de paprika in blokjes
- Snipper de rode ui
- Snijd de knoflook fijn
- Spoel de linzen af
- Snijd de broccoli in kleine roosjes
- Hak de peterselie

3

Verhit wat olijfolie in ene diepe pan en bak de tempeh hier in aan met de rode ui en de knoflook. Draai het vuur hoog en blijf het omscheppen.

4

Voeg de paprika en courgette toe en roer het geheel goed door. Schenk nu de tomatenblokjes en gezeefde tomaten er bij breng het geheel aan de kook.

5

Doe de gespoelde linzen er nu bij, de broccoli roosjes en de Italiaanse kruiden. Is het geheel nu te dik? Voeg wat water toe, dit kookt weer in. Begin alleen met een klein beetje.

6

Optioneel: voeg bouillon toe. Als je voor een baby kookt (vanaf 6 maanden tot 1 jaar) dan kun je de bouillon en het zout achterwege laten. Voor jezelf kun je het dan later op smaak brengen met zout uit de zoutmolen.

7

Plaats een deksel op de pan en laat het geheel zo'n 20 - 30 minuten pruttelen. Als je saus erg dun is kun je dit het beste zonder deksel op de pan doen, op die manier dikt de saus beter in.

8

Breng de saus op smaak met zwarte peper (en zout, als je dus niet voor een baby ook kookt) en roer de peterselie er door. Verdeel over bakjes en zet in de koelkast, of vries de saus in. Opwarmen kan in een pannetje of in de magnetron.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *