Veganwifey.com

Zacht gestoofde aubergine in een kruidige saus van masala en tomaten. Lekker met rijst of nasi, maar kan ook prima op een broodje met wat zuurgoed. Genieten!

AuthorJoyceCategory, , DifficultyBeginner
boulanger
2 aubergines
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 tomaat
1 tsp tomatenpuree
1 tomaat
1 grote vastkokende aardappel
1 maggi blokje
1 tbsp kerrie masala
1 tsp komijnpoeder
1 madame jeanette peper
zwarte peper
zonnebloemolie
1

Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Snipper de ui fijn. Snijd de aubergine in blokjes net zo groot als de aardappel. Pel de tenen knoflook maar laat deze heel. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en tomaat tot het lekker geurt. Voeg de aardappel en aubergine toe, schep het geheel om.

3

Verkruimel het maggi blokje boven de pan, voeg de komijn en kerrie masala toe en meng het geheel goed, laat het even kort meebakken en voeg daarna de tomatenpuree toe. Herhaal het omscheppen en kort meebakken nogmaals.

4

Voeg nu ongeveer 450ml water toe aan de pan, draai het vuur hoog en breng aan de kook. Wanneer het water kookt, draai je het vuur weer laag en leg je de madame jeanette peper in de pan er bij. Zo neemt het gerecht wel de smaak op, maar niet de pit. Laat het gerecht nu 40 - 45 minuten op laag vuur pruttelen, tot de aardappels gaar zijn en de aubergine zacht is en uit elkaar valt. Breng op smaak met zwarte peper.

Veganwifey

Vegan mealplans & content over ouderschap, food en lifestyle door Joyce de Vries.