Veganwifey.com

Antroewa met kouseband en gerookte tofu

Antroewa is een typisch Surinaamse groenten die vaak verwerkt word in stoofschotels. Ik maakte een heerlijke schotel met gerookte tofu, antroewa en kouseband. We eten het met rijst maar dit kun je ook op Surinaamse puntjes eten bijvoorbeeld.

AuteurJoyceCategorie, , MoeilijkheidsgraadBeginner
Antroewa met kouseband en gerookte tofu
200 g kouseband (vers of uit de diepvries)
5 stuks antroewa
100 g gerookte tofu
2 tenen knoflook
1 ui
1 tomaat
1 theelepel tomatenpuree
1 maggi blokje (een kleine)
gekookte rijst voor 2 personen
zwarte peper
zonnebloemolie
1

Verhit wat zonnebloemolie in een diepe pan. Snijd in de tussentijd de tomaat in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg dit allemaal aan de pan toe als de olie heet is. Bak het geheel al omscheppend zo'n 5 minuten.

2

Snijd de antroewa in stukjes. Ik sneed de antroewa eerst in kwarten en daarna in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak even kort mee.

3

Verkruimel het maggi blokje boven de pan en schep de tomatenpuree er bij. Schep het geheel goed door en bak zo'n 2 minuten op deze manier mee. Voeg ongeveer 100ml water toe en breng het geheel aan de kook.

4

Voeg de kouseband toe (maak deze voordat je het toevoegd schoon wanneer je verse gebruikt, snijd in stukken van ongeveer 1½ centimeter). Stoof het geheel nu zo'n 10 - 15 minuten, tot de antroewa gaar is.

5

Breng het gerecht op smaak met zwarte peper.

6

Serveer de antroewa met rijst en eventueel pittige chutney.

Veganwifey

Vegan mealplans & content over ouderschap, food en lifestyle door Joyce de Vries.