Veganwifey.com

Chocolate chip tiramisu

Chocolate chip tiramisu? Mom proof? Dit recept is voor jou! Met heerlijke chocolate chip cookies, vegan mascarpone en room én een lading amaretto tover jij in een mum van tijd een geweldig dessert op tafel!

AuteurJoyceCategorie, , , MoeilijkheidsgraadBeginner
Chocolate chip tiramisu
500 ml gezoete vegan room om op te kloppen
500 g vegan mascarpone
100 g poedersuiker
200 ml Alpro macchiato
75 ml amaretto
2 verpakkingen Time Out Robuuste Koeken
puur chocolade schaafsel of cacao ter decoratie
1 eetlepel citroensap
1

Neem een beslagkom en ontvet deze met een keukenpapiertje en wat citroensap. Doe de room in de kom en klop deze stijf met een mixer.

2

Meng in een andere kom, ook met een mixer, de mascarpone en poedersuiker. Schep nu steeds een beetje van het mascarpone mengsel bij de geklopte room en meng dit goed met de mixer.

3

Schenk de amaretto en Alpro machiatto in een diep bord en leg hier enkele koekjes in. Laat ze niet te lang liggen, dan vallen ze uit elkaar.

4

Pak nu of 12 glazen of een grote schaal en verdeel de gebadderde koekjes over de bodem. Schep wat van het room-mengsel op deze laag en strijk glad. Optioneel: verdeel wat puur chocolade schaafsel op deze laag. Herhaal deze stappen (koekjes dippen, room verspreiden, etc) tot de koekjes en room op zijn.

5

Als de schaal/glazen gevuld zijn, eindig je met een laagje room. Hierover verdeel je wat chocolade schaafsel of cacao als je dat lekkerder vind.

6

Zet de schaal/glazen nu in de koelkast. Het lekkerste is als je de tiramisu een nachtje (afgedekt) laat staan, maar enkele uren is ook al voldoende om de smaken optimaal te laten doordringen.

7

Wat te doen als je geen vegan mascarpone hebt: neem 2 potten Alpro Go on, schep deze in een schone(!) keukendoek en hang dit boven een vergiet met daaronder een bord. Laat dit een nachtje in de koelkast staan tot er zoveel mogelijk vocht uit is. Je kunt deze hangop gebruiken in plaats van mascarpone.

Wat te doen als je geen vegan gezoete room hebt: neem ongezoete room en voeg (naar smaak) suiker toe.

Veganwifey

Vegan mealplans & content over ouderschap, food en lifestyle door Joyce de Vries.