Veganwifey.com

Super snelle spaghetti and meatballs

Dit is het makkelijkste recept dat ik op mijn site heb staan en je gaat er intens van genieten. Tomatensaus met basilicum, ui en knoflook en daarin heerlijke vegan balletjes. Can I get a com-fort-fooood?!

AuteurJoyceCategorie, MoeilijkheidsgraadBeginner
Super snelle spaghetti and meatballs
250 g volkoren spaghetti
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, gehakt
1 blik Crio tomatenblokjes met basilicum
1 verpakking vegan balletjes (ik gebruik die van Vegafit)
¼ groentebouillon blokje
½ bosje basilicum
zwarte peper
zonnebloem- of olijfolie
optioneel: edelgist vlokken of vegan Parmezaan
1

Breng in een ruime pan water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak in de tussentijd de saus klaar. Wanneer de spaghetti klaar is, giet je deze af.

2

Verhit wat olie in een ruime koekenpan en fruit hier in de ui en knoflook tot deze glazig zijn en lekker geuren. Verkruimel ΒΌ bouillon blokje en schep het geheel om.

3

Schenk de tomatenblokjes er bij, roer alles goed door en breng het geheel aan de kook. Is het wat te dik, voeg dan een klein scheutje water toe, de saus dikt tijdens het koken toch weer in. Proef de saus en breng verder op smaak met zwarte peper.

4

Doe de vegan balletjes bij de saus, roer het geheel door en laat de balletjes even goed opwarmen.

5

Inmiddels is de spaghetti klaar en afgegoten. Voeg de spaghetti toe aan de saus, schep het geheel om of gebruik een tang om alles goed te mengen. Verdeel de spaghetti over twee borden en voeg verse basilicum toe als garnering. Optioneel: bestrooi met edelgist vlokken of vegan parmezaan.

Veganwifey

Vegan mealplans & content over ouderschap, food en lifestyle door Joyce de Vries.