[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

Bouillon
 2 l water
 10 centimeter gember
 1 salam blaadje
 1 bol knoflook
 1 ui
 4 maggi blokjes
 4 centimeter laos
 3 stengels citroengras
 witte peper
Vermicelli
 1 pakje soe-oen vermicelli
 1 zakje naturel frites sticks (chips)
 1 bakje gefrituurde uitjes
 300 ml zonnebloemolie
Garnituren
 400 g tofu
 300 g spitskool
 1 bakje taugé
 4 takjes bladselderij
 4 eetlepel zonnebloemolie

Aanwijzingen

Bouillon
1

Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan en breng aan de kook. Na een uur zal er al flink smaak aan zitten, ik kies er echter voor het zo'n 4 uur aan de kook te houden. Uiteraard met deksel op de pan.

2

Zeef de bouillon over in een schone pan en proef. Breng eventueel op smaak met extra maggi blokjes of zet de bouillon op het vuur, breng aan de kook en laat inkoken. Hoe verder je de bouillon inkookt, hoe heftiger de smaak word.

Vermicelli mix
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok en frituur hierin de soe-oen (glas noodles). Ze worden hierdoor dikker en krokant. Dit is met 5 seconden klaar, je ziet het direct. Als het stopt met sissen kun je ze direct uit de olie scheppen en uit laten lekker in een vergiet. Doe de olie niet weg, je hebt het zo nog nodig!

4

Als de soe-oen goed is uitgelekt kun je ze met je handen wat fijner maken. Meng het daarna met de mini friet (chips) en gefrituurde uitjes. Je kunt deze mix in ziploc zakjes bewaren of in een trommel die je goed af kunt sluiten. Ik maak altijd extra veel, dan heb ik alvast een voorraadje.

Garnituren
5

Snijd de tofu in blokjes van 1cmx1cm. Zorg dat de zonnebloemolie in de wok nog goed warm is en frituur de tofu hierin helemaal krokant en goudgeel.

6

Snijd de spitskool in fijne reepjes, was de taugé en hak de selderij fijn. Serveer alles in bakjes zodat iedereen zelf kan kiezen wat hij/zij in de saoto wil.

Opdienen
7

Verdeel de bouillon over soepborden en laat iedereen zelf naar wens toppings toevoegen.

Variatietip
- in plaats van krokante tofu kun je ook kipstukcjes bakken en deze toevoegen aan de soep.

Surinaamse saoto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *