[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 Gekookte rijst voor 4 personen
 3 sopropo's
 2 verse burgers/incredible burgers/beyond burgers
 1 zakje Versteegen kruidenmix voor Surinaams gehakt
 3 tomaten (in blokjes)
 1 ui (gesnipperd)
 3 tenen knoflook (fijn gehakt)
 ½ eetlepel tomatenpuree
 2 maggi blokjes
 300 ml water
 2 eetlepel suiker
 200 ml zonnebloemolie
 zwarte peper
 zout

Aanwijzingen

1

Snijd de koppen en konten van de sopropo’s en snijd in stukjes van 5 – 7 centimeter. Hol de stukjes uit met een lepel of, als je dit makkelijker vind, snijd de stukjes uit met een scherp mes.

2

Maak in de schil van de sopropo met een scherp mes kleine sneetjes. Niet helemaal door, gewoon oppervlakkig. Op deze manier garen de sopropo’s sneller, nemen ze meer smaak op én hoef je niet te blancheren van tevoren.

3

Was de stukjes sopropo onder koud water. Dep droog.

4

Verhit in een diepe pan ongeveer 175ml van de olie.

5

Meng het zakje gehaktkruiden door de burgers heen. Vul de uitgeholde stukjes sopropo met het gehakt. Bestrooi de buitenkant van de sopropo met zout.

6

Schep met een schuimspaan de sopropo in de olie. Bak tot de sopropo goudbruin kleurt. Dit duurde bij mij zo’n 15 minuten. Maak in de tussentijd de saus.

7

Verhit de resterende zonnebloemolie in een diepe pan. Fruit de ui en knoflook hier in aan. Wanneer deze glazig ogen en lekker geuren voeg je de in blokjes gesneden tomaten toe. Bak op middelhoog vuur enkele minuten al omscheppend.

8

Schep de tomatenpuree door de tomaten, verkruimel de maggi blokjes er boven, breng op smaak met zwarte peper. Schenk er zo’n 300ml water bij en voeg de suiker toe. Breng aan de kook.

9

Voeg, wanneer de sopropo goudbruin is gekleurd, de sopropo’s aan de saus toe. Dek de pan af en laat de sopropo op laag vuur zo’n 45 minuten garen. Draai ze regelmatig even om. Proef tussendoor de saus, als deze wat zoeter/zouter/pittiger mag kun je naar smaak suiker/zout/peper toevoegen.

10

Serveer de gevulde sopropo met gekookte rijst. Ik schep er ook graag nog wat madame jeanette sambal bij.

Vegan gevulde sopropo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *