[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 1 grote pot witte bonen (in tomatensaus) (ongeveer 600 gram)
 1 kleine pot witte bonen (in tomatensaus) (ongeveer 300 gram)
 1 verpakking vegan spekjes
 1 verpakking kipstukcjes
 2 theelepel tomatenpuree
 1 eetlepel ketjap manis
 1 grote ui
 1 tomaat
 3 takjes bladselderij
 2 tenen knoflook
 250 ml water
 2 eetlepel zonnebloemolie
 3 maggi blokjes
 ½ eetlepel suiker
 zwarte peper
 gekookte rijst voor 4 - 6 personen

Aanwijzingen

1

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de spekjes hier in krokant. In de tussentijd kun je de groenten voorbereiden: snipper de ui fijn, hak de knoflook, snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de takjes bladselderij fijn. Kook ook alvast rijst.

2

Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan en fruit hier in de ui tot deze glazig is. Doe de tomaat er bij, draai het vuur hoger en bak enkele minuten al omscheppend. Voeg vervolgens de knoflook toe en draai het vuur wat lager.

3

Schep nu de tomatenpuree er bij en bak op middelhoog vuur mee, schep het goed om - de knoflook mag niet verbranden anders krijg je een bittere (na)smaak. Verkruimel de maggi blokjes boven de pan, schep om en voeg de bonen toe.

4

Roer alles goed door, voeg de bladselderij en suiker toe en breng het geheel mét de 175ml water aan de kook. Dek de pan af en laat op laag vuur zo'n 30 minuten pruttelen. Voeg de laatste 10 minuten ook de kipstukcjes en krokante spekjes toe en laat nu koken zonder deksel. Als je wilt dat het gerecht wat indikt kun je met een soeplepel wat bonen kapot drukken.

5

Breng het gerecht op smaak met zwarte peper en voeg de ketjap manis toe. Optioneel: Je kunt eventueel een madame jeanette peper mee laten koken de laatste 10 minuten (samen met de 'kip' en het 'spek'). Dit is geheel optioneel, ik eet het zelf graag met nog wat madame jeanette sambal on the side.

Witte bonen met rijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *