Advertorial – Ken je dat? Van die hete, zomerse dagen waarop je het liefste de barbecue aansteekt? Wij wel! Toch stapten we op een hete dinsdagavond, de deur uit om een hapje te gaan eten bij Galerie Café Leidse Lente. Met RestaurantKaart kregen we een toffe korting van 50% op al het eten en dat wilden wij echt eens proberen.

RestaurantKaart Restaurant Leiden Uit eten

Voedselverspilling

Op warme dagen zijn restaurants vaak leeg. Behalve de restaurants die een groot terras hebben. Maar naast die warme dagen, zijn er zat andere dagen waarop er lege stoelen overblijven. Wist jij dat dit er in totaal zo’n 800.000 per dag zijn? Ik zag het in de restaurants waar ik werkte; De mise-en-place was gedaan, maar op een hete zomerse dag bleef het restaurant leeg. Als je pech had, dan had je meerdere van dit soort dagen achtereen. Het resultaat? Een koelcel vol mise-en-place die niet meer verkocht kon worden, het eindigde dan met enige regelmaat in de prullenbak. Ongelofelijk zonde, maar je kunt helaas niet van tevoren inschatten hoe vol je zaak loopt. RestaurantKaart speelt hier handig op in door als je de app gebruikt, 50% korting te geven op het eten. Op die manier help je direct mee voedselverspilling tegen te gaan.

De inrichting van Leidse Lente komt bij de kringloop vandaan. Zo tof!

Galerie Café Leidse Lente

In Leiden zitten gigantisch veel leuke restaurantjes, de ideale plek dus om RestaurantKaart eens uit te testen. Je kunt terecht bij allerlei soorten restaurants; Indiaas, Frans, Vegetarisch, Mexicaans of Amerikaans. Wij kozen ervoor om bij Galerie Café Leidse Lente wat te gaan eten. Een plek met voor ieder wat wils (vegan voor mij, non-vegan voor mijn partner).

Als veganist kan de keus wat beperkt zijn, denk aan de welbekende geitenkaas salade zonder geitenkaas. Maar bij Galerie Café Leidse Lente zijn er meerdere vegan opties om uit te kiezen. Het was een warme dag, dus we wilden een klein hapje vooraf en een drankje om even af te koelen. Ons favoriete drankje staat tegenwoordig bijna overal op de kaart; Ginger beer. Daarvan bestelden we er twee en ook een portie vegan loempia’s. Die deelden wij als voorgerecht voor het arriveren van de hoofdgerechten.

Ik ga niet liegen, ik ben een sucker voor burgers. Staat er een vegan burger op de kaart? Grote kans dat ik die eet. Zo ook deze avond. De burgers zagen we al meerdere malen door de zaak komen. Ze zagen er geweldig uit, we konden bijna niet wachten! De vegan burger wordt geserveerd op een roze broodje met vegan kaas, tomaat, ui en saus. Bij de burgers krijg je frietjes en een salade. De serveerster zei: ‘Jullie kunnen meer salade en frietjes krijgen als jullie erom vragen, maar we starten met een gepaste portie zodat we niets hoeven te verspillen.’ Wat een fijn idee! Uiteraard hadden we voldoende aan de gigantische burgers, de frietjes en salade hebben we gedeeld.

Op de menukaart staan taartjes van Sharp Sharp. Ik ben een groot fan en dus wilde ik ondanks dat ik propvol zat, toch ook een taartje eten. ‘Wat voor taartje wilt u?’ ‘Doe maar iets met chocolade, ik heb verder geen voorkeur,’ zei ik enthousiast. Daarop kreeg ik een heerlijk chocoladetaartje. Ik dronk mijn mocktail op en at het taartje. Gevuld en tevreden stapten we na het dessert de deur weer uit.

En hoe werkt dat nu dan?

Dankzij RestaurantKaart kun je bij meer dan 600 restaurants door heel Nederland met 50% korting eten. Een lidmaatschap kost €6,99 per maand en de eerste maand is gratis. Probeer het nu zelf via RestaurantKaart.nl. Je kunt na het registreren gemakkelijk de RestaurantKaart app downloaden op je telefoon via de Apple store of Google Play store.

Als je uit eten gaat kies en reserveer je bij het gewenste restaurant via de RestaurantKaart app, en vervolgens ga je lekker uit eten. De korting geldt voor minstens een persoon, maar afhankelijk van het restaurant kan het oplopen tot vier man. In de app kun je precies zien voor hoeveel mensen je korting kunt krijgen op het eten. Er zijn geen beperkingen en je kunt lekker à la carte eten bestellen.

Bij het afrekenen laat je je RestaurantKaart zien en dan krijg je 50% korting op al het eten, drankjes uitgesloten. Wij aten voor €39,70 en hoefden slechts €19,85 te betalen voor het eten! Met het drinken (en fooi) erbij, waren we slechts €45,40 kwijt voor een heerlijke maaltijd. Een echte aanrader voor mensen die graag genieten van een heerlijk etentje. Bij welk restaurant wil jij graag RestaurantKaart gebruiken?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *