Dit klinkt wel een beetje als een kekke hipster maaltijd of niet? Risotto met avocado en boerenkool klinkt misschien wat funky, maar ik beloof je dat het écht heel erg lekker is. Ik schudde dit recept zo uit mijn mouw en zonder enige voorbereiding wist ik; dit moet ik delen!

Risotto met avocado en boerenkool

Risotto met avocado en boerenkool

“Wat gaan we vanavond eten?” – is een vraag die je hier in huis vaak hoort. Ik vraag het vaak aan Lief, want elke dag twee maaltijden bedenken is soms wat veel. Op de dagen dat het me dan lukt voor hem iets te bedenken, heb ik geen idee wat ik dan moet eten. Toch maar weer een bakkie friet? Dat komt op een gegeven moment ook je strot uit hoor. Indomie dan? Altijd lekker, maar ik had weinig om het te pimpen.

Nyjah eet inmiddels twee ‘maaltijden’ per dag, een daarvan is vaak een stuk avocado. Ongeveer een kwart. Dus dan houd ik avocado over. Ik besloot dat ik risotto zou maken met avocado en tuinerwtjes. De erwtjes waren echter op, daar kwam ik pas achter toen het al bijna klaar was, dus ik dook de vriezer in en vond boerenkool. “Het moet dan maar” – dacht ik. Ik verwachtte niet dat dit een hit zou zijn, maar een hit is het zeker!

risotto met avocado en boerenkool

Extra smaak

Ik ben gek op citroen in mijn risotto, dus ik besloot dat ik de avocado zou prakken met wat citroensap. Maar voor een extra frisse touch deed ik ook nog wat citroenrasp over de risotto heen. In de koelkast lag nog een blok met Violife feta, ook dat gaat er bij want dat is een ultieme combinatie, vooral als het een beetje smelt. Ik ben fan, boerenkool in risotto is echt een lifesaver. Vanaf nu dus lekker doen.

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 200 g risotto rijst
 een scheut witte wijn
 500 ml groentebouillon
 6 blokjes diepvries boerenkool
 1 avocado
 1 ui, gesnipperd
 3 tenen knoflook, geperst
 2 eetlepel citroensap
 1 eetlepel citroenrasp
 olijfolie
 zwarte peper
 Violife feta (optioneel)

Aanwijzingen

1

Verwarm de bouillon en laat zachtjes op laag vuur pruttelen.

2

Neem een diepe pan. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur aan in wat olijfolie. Voeg als de ui glazig oogt de risotto rijst toe, de rijst bak je even mee. Schep regelmatig om.

3

Blus het geheel af met witte wijn en wacht tot het vocht is opgenomen door de rijst. Wil je geen wijn gebruiken of heb je het niet in huis? Dan begin je direct met bouillon.

4

Schep wat bouillon bij de rijst en draai het vuur wat lager. Laat de rijst al het vocht opnemen, roer regelmatig.

5

Herhaal de vorige stap tot de rijst bijna gaar is. Proef dus regelmatig even. Normaal duurt het zo'n 25 – 30 minuten. Voeg de blokjes boerenkool toe en nog wat bouillon. Warm alles goed door, zorg dat de boerenkool ontdooid en nog even een aantal minuten mee kan garen.

6

Prak in de tussentijd de avocado met citroensap. en breng op smaak met wat zwarte peper. Roer dit door de risotto als deze gaar is. Breng de risotto eventueel verder op smaak met zwarte peper.

7

Verdeel de risotto over twee borden, garneer met de vegan feta en citroenrasp.

Risotto met avocado en boerenkool

Pin dit recept op Pinterest

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *