Al enige tijd had ik weer écht trek in roti. Ik wilde een lazy variant maken, met vegan kip. Echter was dit ineens niet leverbaar (traantje). In de koelkast lag nog tempeh, die ik eigenlijk wilde gebruiken voor sticky tempeh, maar dit ging nu de roti in. Ik had nog niet eerder roti met tempeh gemaakt, dus het is een lekker experimentje geworden.

Roti met tempeh

Dat roti hier regelmatig op het menu staat is geen verrassing meer denk ik. Met meerdere roti recepten op mijn blog (1, 2) kon ik deze natuurlijk niet voor mezelf houden. Toegegeven: het duurt wat langer dan een roti met vegan kip, je moet tenslotte die tempeh eerst goed krokant bakken. Als je dit niet doet dan blijft het een muffe bedoeling (al hoorde ik pas van iemand die het rauw at, wie weet ben jij ook iemand die dat goed vind smaken).

roti met tempeh

Een kleine aanpassing in mijn recept

Normaal maak ik de toespijs (zo heten de bijgerechten die je bij de roti serveert) met ui, knoflook, tomaat, tomatenpuree, maggi, kerrie, zwarte peper en madame jeanette. Nu viel mij alleen op dat de saus dan minder goed hecht aan de tempeh. Ik koos er dus voor nog ketjap manis toe te voegen. Dit is echt optioneel, maar geloof mij maar; met die ketjap is het super smakelijk.

roti met tempeh

Roti met tempeh

Tempeh

 • 300 gram tempeh (in blokjes)
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 4 tenen knoflook (geperst)
 • 1 tomaat (in blokjes)
 • 1½ theelepel tomatenpuree
 • 2 eetlepels kerrie masala
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 1 madame jeanette peper
 • 1 klein maggi blokje
 • zwarte peper
 • zonnebloemolie

Aardappel en kouseband

 • 300 gram vastkokende aardappels (in kwarten gesneden)
 • 400 gram kouseband (uit de diepvries)
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 theelepel tomatenpuree
 • 2 maggi blokjes
 • 1 eetlepel kerrie masala
 • zonnebloemolie

Overig

 • 2 roti platen
 • sambal (optioneel)

Tempeh

 1. Verhit een laag olie (ongeveer 1 centimeter) in een diepe pan en frituur de tempeh goudbruin en krokant. Schep de tempeh uit de pan op een bord en verwijder wat olie uit de pan (laat een beetje olie achter).
 2. Fruit in de hete olie de ui, knoflook en tomaat op middelhoog vuur. Roer goed om, de knoflook mag niet verbranden.
 3. Verkruimel het maggi blokje boven de pan, schep de kerrie masala er bij en voeg tomatenpuree toe. Roer alles goed om.
 4. Schenk de ketjap manis er bij in de pan, voeg een beetje water toe (gewoon een scheut uit de kraan) en breng aan de kook. Leg een madame jeanette peper (in z’n geheel) in de pan.
 5. Voeg de krokante tempeh toe, roer goed om en laat op laag vuur zo’n 15 minuten (afgedekt) pruttelen. Breng op smaak met zwarte peper.

Aardappel en kouseband

 1. Verhit wat olie in een diepe pan en fruit de knoflook en ui kort aan.
 2. Voeg tomatenpuree, kerrie en maggi blokjes toe – roer alles goed om en voeg de aardappels toe. Zorg dat alle aardappels van een laagje kerrie voorzien zijn.
 3. Schenk wat water in de pan, ik doe vaak 1 kopje of tot de aardappels net half onder water staan. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat koken tot de aardappels gaar zijn (dit hangt af van de grootte, dus houd het vooral in de gaten).
 4. Als de aardappels gaar zijn draai ik het helemaal vuur laag, voeg de kousenband toe en doe de deksel weer op de pan. Ik laat het nog 5 – 8 minuten zachtjes pruttelen.
 5. Serveer de aardappel, kousenband en tempeh met een roti plaat en eventueel wat sambal.

Pin dit recept op Pinterest

6 reacties

  1. OJA! Dat klopt inderdaad, het linkte naar mijn voormalige blog, ik was helemaal vergeten in welk artikel ik dat aan moest passen, maar nu heb ik het dus gevonden :p Thanks for the reminder!

 1. Hi! Je Roti is echt helemaal geweldig, maar nu wilde ik je recept opslaan op pinterest, maar als ik dan op de foto van de roti pin klik dan kom ik in een top 10 verstevigende huidcreme artikel terecht.

  1. Hi Kelly, Dan staat die pin nog gelinkt naar mijn oude site (nevernotcooking gok ik). Hier op mijn site kun je ook het recept pinnen en dan slaat ‘ie wel goed op!

 2. Dat was erg lekker! Helaas blijkt mijn vrouw de Tempeh zelfs in deze heerlijke bereiding niet te kunnen waarderen. Ik ga hem de volgende keer met champignons maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *