SPON – Schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn dat doe ik inmiddels al enkele jaren, regelmatig verdween er een fles uit de supermarkt in mijn tas. Nu kreeg ik recent een berichtje van Vintastic of ik hun producten wilde proberen en er iets over wilde schrijven. Natuurlijk wilde ik dat! Had ik direct hét excuus gevonden om de verschillende ruimtes in huis goed onder handen te nemen. 

Schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn

Zoals ik hierboven al zei was ik al bekend met schoonmaakazijn, ik kocht het met enige regelmaat. Echter had ik nog niet eerder van Vintastic gehoord. Vintastic heeft een hele schoonmaaklijn op basis van natuurlijk schoonmaakazijn en is van natuurlijke oorsprong. Dit is dus anders dan andere schoonmaakazijn verkrijgbaar in de supermarkt.

Dat schoonmaken met schoonmaakazijn eco-friendly is, dat wist ik al, maar bij Vintastic gaan ze nog een stapje verder. Hun producten bevatten minimaal 95% hernieuwde grondstoffen en ook de flessen zijn van gereycled PET materiaal. De flessen zijn in zijn geheel volledig te recyclen.

Schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn

Let’s put it to the test

Ik ga het niet mooier maken dan het is; de laatste tijd gooi ik een beetje met de pet naar het huishouden. Twee kleine kinderen die rondbanjeren en een bedrijf draaiende houden betekent vaak dat ik ergens tijd moet besparen. Het schoonmaken streep ik tegenwoordig het makkelijkste van de to-do list. Met als gevolg dat er inmiddels flink gepoetst moest worden. Kan ik direct de producten goed testen.

We beginnen met de keuken

Achteraf was het minder vies dan ik dacht, het was vooral heel rommelig, maar een goede poetsbeurt is nooit weg. Met de Keukenreniger met citrusgeur ging ik aan de slag. Ik sprayde de vettige plekjes op de muur achter het fornuis in, liet het even intrekken en met een spons boende ik het, zonder al teveel inspanning, helemaal schoon.

Ook de waterkoker en magnetron verdienden een beurt. Iets wat ik een tijd geleden al leerde is dat je met natuurlijk schoonmaakazijn simpel een oven of magnetron schoonmaakt. Dit doe je door een bakje met schoonmaakazijn in de magnetron (of oven) te verwarmen, daarna kun je gemakkelijk met een vochtige doek de wanden van je magnetron (of oven) schoonmaken.

Bij het schoonmaken van de waterkoker neem ik wat van de schoonmaakazijn original, doe dit in de waterkoker en vul het aan met water. Dan zet ik de waterkoker aan en binnen no-time is je waterkoker schoon. Hierna laat ik hem nog tweemaal doorkoken met schoon water (zonder azijn) en dan is het helemaal schoon en klaar voor weer maanden van neglect.

Schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn

De wasmachine reinigen

Nog zoiets wat ik gemakkelijk uitstel: het schoonmaken van de wasmachine. Niet zo lang geleden hadden we wat wasmachine problemen en heb ik allerlei afvoerslangen vervangen. Toen ik de wasmachine op haar plek terug had, nam ik mezelf voor dat ik ook snel de wasmachine even zou reinigen. Dat is inmiddels driekwart jaar geleden (oeps), dus het was echt tijd.

Met de wasmachine en vaatwasmachine reiniger is dit echt zo gepiept. Je maakt de filters even schoon, doet een schoon doekje in de machine, zet je wasmachine op de hoogst mogelijke temperatuur (bij mij is dat 95 graden) en na 1 minuut vul je het bakje voor je zeep met de gehele inhoud van je fles wasmachine reiniger. Je laat het hele programma draaien (zonder voorwas) en nadien neem je het doekje uit de wasmachine en poets je de zeepresten nog even weg. Je wasmachine is direct goed schoon en alle nare geurtjes zijn echt helemaal weg.

Voor iets waar ik driekwartjaar tegen aan zat te hikken, is het op deze manier echt heel snel, heel schoon.

Schoonmaken met natuurlijk schoonmaakazijn

De grote test

En dan de grote test: de ramen in de keuken moeten gepoetst worden. Ik schaam me hier bijna voor, maar ik ben er vrij zeker van dat ik dit voor het laatst had gedaan toen ik net zwanger was van Nyjah. Hij is inmiddels bijna 3 jaar oud, kun je nagaan. Ramen lappen is niet mijn hobby, maar ik moet er echt aan geloven. Ik gebruik hiervoor de schoonmaakazijn met lavendel.

Ik neem een grote emmer warm (bijna haat) water, doe daar wat van het natuurlijke schoonmaakazijn bij en dan boen ik de ramen met een spons. Door de schoonmaakazijn breekt het vet gemakkelijk af (en vet zijn die ramen) en heb ik gelukkig, best vlot, heldere ramen. Voor het eerst in drie jaar dus (oeps).

Winactie

Mocht je nu geprikkeld zijn en denken: ik wil ook schoonmaken met producten van Vintastic. Dan kan ik je alvast vertellen dat er MORGEN een winactie online staat op Instagram. Ik geef hier, samen met Vintastic, maar liefst drie natuurlijke schoonmaakpakketten weg. Als je hier kans op wil maken, check dan morgen mijn Instagram even en doe mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *