Gut o gut – met een kleine baby in huis kom je echt chronisch tijd te kort. Inmiddels vergeet ik hele maaltijden, eet ik praktisch elke dag hetzelfde (wok schotels met rijst) en wat is douchen ook alweer? Ik had zin in granola maar moest wel een variant maken die snel klaar was. Vandaag dus een recept voor mijn super snelle granola, die je gewoon in een koekenpan kunt klaarmaken.

Snelle granola

Snelle granola

Ik dacht; “Alles wat in de oven kan, kan ook in een pan!” – dus ik maakte een granola in enkele minuten. Het afkoelen duurt uiteindelijk het langste, ik heb dit ’s avonds gemaakt en af laten koelen en ’s ochtends kon ik het direct in de yoghurt gooien.

Cook with what you’ve got

Dit recept ontstond vrij plotseling, ik pakte gewoon willekeurige dingen die ik in de kast had staan; mijn favoriete manier van dingen maken! In de kast stonden o.a. geschaafde amandelen, kokos vlokken, paranoten, havermout en zonnebloempitten. Dit alles kon ik mooi in deze granola verwerken; and so I did.

Snelle granola

Een granola die in enkele minuten gemaakt is, snel, simpel en mega lekker.

 • 150 gram havermout
 • 1 handje paranoten
 • 1 handje zonnebloempitten
 • 1 handje kokos vlokken
 • 1 handje geschaafde amandelen
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 2 eetlepels agave siroop
 • ½ eetlepel pumpkin spice kruiden
 1. Smelt de kokosolie en agave siroop samen in de pan op laag vuur.
 2. Voeg alle ingrediënten toe en roer het geheel goed om. Blijf nu roeren en omscheppen tot alle ingrediënten mooi goudbruin kleuren. Let er op dat het niet verbrand en draai het vuur eventueel lager.
 3. Als alle ingrediënten een goudbruine kleur hebben kun je het vuur uitdraaien en de granola op een plaat bekleed met bakpapier storten. Laat het hier volledig op afkoelen. Je kunt ook doen wat ik deed en het in de pan laten zitten, dan moet je alleen wel grof geweld gebruiken om het er uit te krijgen.
 4. Bewaar de granola in een pot die je luchtdicht kunt afsluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *