Let’s talk soep! Ik ben gek op soep, het liefste werk ik elke lunch een sloot soep weg, ik geniet er altijd intens van. Het is simpel te maken, zo goedkoop als je maar wil en je kunt er prima restjes in verwerken. Deze snelle linzensoep staat tegenwoordig vaak op het menu. Soms leuk ik het zelfs op met wat spinazie en dan eet ik het met rijst. Mijn nieuwe favoriet.

Snelle linzensoep

Als ik zeg snel, dan bedoel ik echt snel. Veel van mijn recepten zijn snel klaar te maken tegenwoordig, gelukkig maar – als het niet snel op tafel staat, hoeft het van mij niet zo. Toch tricky, met de feestdagen die er aan zitten te komen. Deze soep vergt weinig werk, je hoeft er zelfs niets voor te snijden als je dat niet wil. Mocht je dit wel willen, het is ook prima om een uitje te snipperen en deze er bij te doen, of bijvoorbeeld wat verse knoflook. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Maar ik? Ik hou het voor nu even bij deze super snelle en simpele variant.

Linzen zijn fijn spul

De laatste tijd probeer ik zoveel mogelijk van mijn eiwitten te halen uit bonen en peulvruchten. Linzen en kikkererwten zijn een groot deel van mijn dieet tegenwoordig. Naast dat het heel vriendelijk is voor mijn portemonnee, is het ook nog eens heel erg lekker. Ben je net zo gek op linzen als ik ben, dan zijn onderstaande recepten ook zeker geschikt voor jou!

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 500 g gezeefde tomaten
 250 g gedroogde rode linzen
 600 ml water
 1 bouillonblokje
 2 theelepel knoflookpoeder
 2 theelepel uienpoeder
 1 theelepel kaneel
 1 theelepel komijnpoeder
 1 theelepel korianderpoeder
 1 eetlepel sambal (optioneel)
 Zwarte peper
 Zout

Aanwijzingen

1

Meng de gezeefde tomaten en het water in een pan. Voeg het groentebouillon blokje toe en zet op het vuur. Breng deze basis aan de kook.

2

Wanneer de basis kookt voeg je de specerijen en de gedroogde linzen toe. Roer het geheel door en draai het vuur laag. Laat het geheel op laag vuur zo'n 25 minuten pruttelen. De linzen zijn dan gaar en vallen uit elkaar waardoor de soep wat dikker zal worden.

3

Breng het geheel eventueel verder op smaak met zout en zwarte peper.

Tips om de soep aan te passen
4

1. Fruit eerst een rode ui en wat verse knoflook aan in wat olie alvorens je de gezeefde tomaten en bouillon toevoegd.
2. Op de foto heb ik cashew cream toegevoegd. Hiervoor heb ik een kopje cashewnoten geweekt in water en het gepureerd met wat havermelk. Je krijgt dan een dikke romige massa, dit smaakt heel lekker in de soep.
3. Voeg citroensap toe om de soep verder op smaak te brengen.
4. Fan van puree soepen? Deze soep kun je prima pureren met een staafmixer!

Snelle linzensoep

 

Benieuwd naar wat ik zoal uitspook in het dagelijks leven? Volg mij op Instagram!

Pin dit recept op Pinterest

snelle linzensoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *