Mijn hoofd staat de laatste tijd nog niet echt naar koken. Toch moet ik eten natuurlijk. Snelle en smaakvolle gerechten zijn momenteel dan ook favoriet. Je hebt niet zoveel nodig om een lekkere curry te maken met minimale inzet. Deze snelle curry met rode linzen komt regelmatig terug en is simpel te maken.

Snelle rode curry met linzen

Snelle rode curry met linzen

Curry is voor mij ultiem comfortfood, je hoeft er niet zo veel aan te doen om het een enorme lading smaak te geven én wat is er nu fijner dan met een dampend bord curry, in pyjama op de bank hangen? Voor mij is dat wel een van mijn favoriete dingen om te doen, zeker de laatste tijd loop ik graag rond in pyjama, haha. Curry is ook zo’n gerecht waarbij je super makkelijk left over veggies kunt opmaken. Ik doe altijd een rondje door de (koel)kast om te zien wat ik nog kan gebruiken.

Denk niet te moeilijk

Ik probeer door mijn blog zoveel mogelijk te laten zien dat vegan eten niet lastig is en dat je ook als je niet van uitgebreid koken houd, lekkere maaltijden kunt maken. Naar mijn mening is het vooral belangrijk dat je veel kruiden en specerijen hebt. Op die manier kun je heel snel, heel veel smaak toevoegen aan de gerechten die je maakt. Ik heb een behoorlijk indrukwekkende verzameling met kruiden en specerijen en daar maak ik graag gebruik van.

Daarnaast probeer ik mijn recepten zo te ontwikkelen dat ze makkelijk aan te passen zijn. Heb je bijvoorbeeld geen linzen in huis voor dit recept en wel kikkererwten? Dan neem je lekker kikkererwten! Ik hoop dat ik je weet te inspireren om lekker out of the box te denken en lekker te koken.

Snelle rode curry met linzen

Snelle rode curry met linzen

 • gekookte rijst voor 2 personen
 • 2 uien (gesnipperd)
 • 4 tenen knoflook
 • 400 gram linzen (uit blik)
 • 1 zoete aardappel (geschild en in blokjes)
 • 1 eetlepel tomatenpuree ( )
 • 1 theelepel garam masala
 • 2 theelepels rode peper vlokken
 • 400 gram gezeefde tomaten
 • 50 ml kokosmelk
 • peper & zout
 • 1 eetlepel (kokos) olie
 1. Fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook in een diepe pan.
 2. Voeg de tomatenpuree, garam masala en rode peper vlokken toe. Bak op middelhoog vuur kort mee.
 3. Schep de linzen door het mengsel, voeg de zoete aardappel toe en bak enkele minuten mee.
 4. Schenk de gezeefde tomaten er bij en eventueel wat water. Breng aan de kook. Laat het (zonder deksel) op laag vuur koken tot de zoete aardappel gaar is.
 5. Voeg, als de aardappel gaar is, de kokosmelk toe, roer goed door en serveer direct met rijst en eventueel verse koriander.

In plaats van tomatenpuree en garam masala kun je ook curry pasta gebruiken. Dit koop je in elke supermarkt. Wil je liever andere specerijen? Dan kun je ook tandoori masala gebruiken of bijvoorbeeld kerrie masala.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *