Een van mijn favoriete taarten ooit heb ik aangepast zodat het een perfect receptje is voor de feestdagen. Deze speculaas taart met witte ganache is echt een hit. Toegegeven: low budget is het niet, die vegan witte chocolade is een partij duur – mijn hemel. Toch wilde ik graag deze taart eens maken, toen ik eenmaal een stukje op had (met slagroom) was ik de prijs al snel weer vergeten. 

Speculaas taart met witte ganache

Speculaas taart met witte ganache

Ik kwam op dit idee nadat ik een heel pak speculaasjes soldaat had gemaakt. “Hey, kan ik die ene taart niet maken met een bodem van speculaas?” – zo zat ik wat te puzzelen. Ik ben gek op speculaas, maar in combinatie met pure chocolade niet zo. Dus dan toch op onderzoek; zou ik een witte ganache kunnen maken? Ga ik dit proberen? Uiteraard! Een leuk projectje volgde, ik heb een partij staan kloten in die keuken. Met een baby in de buurt is een taart maken toch wel effe iets lastiger.

Van bruidstaarten naar snelle baksels

Waar ik vroeger uren (of dagen) bezig was met allerlei baksels die mensen bij mij bestelden, kan ik me nu niet eens meer indenken dat ik dit deed. Het verdiende wel lekker geld, maar ik vraag mij oprecht af; hoe doen moeders dit? Ik zie vrouwen die allemaal werken, een baby hebben, een huishouden draaiende houden en ook nog sociale dingen ondernemen. Ik struggle al met een taartje bakken terwijl er een baby (in zijn babystoel) in de keuken mee kijkt, ha. Wat een lachertje he? Nee maar zonder grap – ik kan me niet meer voorstellen dat er een moment was in mijn leven dat ik lol beleefde aan 10+ uur bezig zijn met een taart. Dan is zo’n snel en makkelijk taartje toch veel fijner?

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 300 g speculaas
 170 g vegan boter
 75 g suiker
 320 ml kokosmelk (uit blik)
 450 g vegan witte chocolade
 vegan slagroom (optioneel)
Benodigdheden
 Bakspray
 Taartvorm 24cm met losse bodem

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor naar 190 graden en vet de taartvorm in met de bakspray.

2

Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.

3

Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine.

4

Meng de gemalen speculaasjes met de gesmolten boter en de suiker.

5

Verdeel het speculaas-mengsel in de taartvorm en druk stevig aan. Bak 7 minuten in de oven en laat daarna helemaal afkoelen. Tijdens het afkoelen kun je de opgebolde delen met een lepel platdrukken.

6

Hak de chocolade fijn en doe deze in een beslagkom.

7

Breng de kokosmelk aan de kook en giet direct bij de chocolade. Dek af en laat 1 à 2 minuten staan. Roer het geheel door en giet in de afgekoelde(!) taartvorm.

8

Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

9

Optioneel: serveer de taart met vegan slagroom.

Speculaas taart met witte ganache

Pin dit recept op Pinterest

Speculaas taart met witte ganache

Benieuwd naar wat ik zoal uitvreet in het leven? Volg mij op Instagram!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *