Mag ik dit een recept noemen? Ik denk van wel, ondanks dat het zó bizar simpel is. Met slechts een paar ingrediënten en de tijd die je nodig hebt om spaghetti te koken, maak je dit receptje. Benieuwd naar mijn super snelle spaghetti and meatballs? Kijk dan snel verder. 

Super snelle spaghetti and meatballs

Super snelle spaghetti and meatballs

Ik ga het gewoon maar opbiechten: ik ben tegenwoordig een luie kok. Natuurlijk kan ik uren achtereen een saus laten pruttelen, alles finetunen, perfect op smaak brengen met driehonderd verschillende kruiden en specerijen, maar daar heb ik gewoon geen zin in momenteel. In plaats daarvan struin ik supermarkten af naar toegankelijke ingrediënten die het leven makkelijker maken. Dit recept doet precies dat; het maakt het leven een stuk makkelijker.

Goede ingrediënten

Met de juiste ingrediënten en combinaties kan het eigenlijk niet fout gaan. Tomaten, basilicum, ui en knoflook combineren perfect en veel meer dan dat heb je toch ook eigenlijk niet nodig? Dat dacht ik ook. Op een van mijn tochten door de supermarkt, bleef ik langer dan gewoonlijk bij het schap met tomatenblokjes hangen. Ik bekeek de blikken, pakjes en ingrediënten eens uitvoerig. Om biologische producten geef ik echt totaal niet, maar toch werd ik geprikkeld. Zal dit lekkerder smaken? Ik besloot uiteindelijk voor tomatenblokjes van Cirio te gaan, tomatenblokjes mét basilicum. Dit lijkt me de perfecte basis voor mijn spaghetti and meatballs.

Ook zonder vegan geraspte kaas is dit prima te eten.

Zin in pasta?

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 250 g volkoren spaghetti
 1 ui, gesnipperd
 3 tenen knoflook, gehakt
 1 blik Crio tomatenblokjes met basilicum
 1 verpakking vegan balletjes (ik gebruik die van Vegafit)
 ¼ groentebouillon blokje
 ½ bosje basilicum
 zwarte peper
 zonnebloem- of olijfolie
 optioneel: edelgist vlokken of vegan Parmezaan

Aanwijzingen

1

Breng in een ruime pan water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak in de tussentijd de saus klaar. Wanneer de spaghetti klaar is, giet je deze af.

2

Verhit wat olie in een ruime koekenpan en fruit hier in de ui en knoflook tot deze glazig zijn en lekker geuren. Verkruimel ¼ bouillon blokje en schep het geheel om.

3

Schenk de tomatenblokjes er bij, roer alles goed door en breng het geheel aan de kook. Is het wat te dik, voeg dan een klein scheutje water toe, de saus dikt tijdens het koken toch weer in. Proef de saus en breng verder op smaak met zwarte peper.

4

Doe de vegan balletjes bij de saus, roer het geheel door en laat de balletjes even goed opwarmen.

5

Inmiddels is de spaghetti klaar en afgegoten. Voeg de spaghetti toe aan de saus, schep het geheel om of gebruik een tang om alles goed te mengen. Verdeel de spaghetti over twee borden en voeg verse basilicum toe als garnering. Optioneel: bestrooi met edelgist vlokken of vegan parmezaan.

Super snelle spaghetti and meatballs

Pin dit recept op Pinterest

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *