Vroeger at ik met gemak zo’n heel bakje Surinaamse eiersalade leeg in een sessie. Ik vond dat altijd zo lekker. Vandaag is de dag dat ik met jullie, mijn super geheime VEGAN Surinaamse eiersalade recept deel. 

Surinaamse eiersalade

De enige reden dat Surinaamse eiersalade deze naam draagt is omdat er wat madame jeanette en kerrie aan toegevoegd wordt. Daar hoor je mij niet over klagen want dat zijn twee van mijn favoriete dingen. Ik heb dit dan ook altijd in huis en een eiersalade is dus zo gemaakt.

Surinaamse eiersalade

Tofu!

Ik heb al een recept voor een ‘normale eiersalade‘ hier op mijn blog staan. Ik was toen wat huiverig want; ‘is dit wel lekker?’ – maar ik ben sindsdien echt fan. Helemaal omdat het dus super snel op tafel staat, het lekker goedkoop is en je naar smaak vanalles toe kunt voegen. Deze Surinaamse eiersalade is simpel; je hebt enkel kruiden, specerijen, tofu, mayonaise en sambal nodig. Uiteraard kun je het geheel opleuken met wat zuurgoed (zoals je bij mij op de foto ziet) maar ook zonder is dit al super goed weg te stoppen.

Surinaamse eiersalade

Een kruidige eiersalade op basis van tofu. Volledig vegan en staat binnen enkele minuten op tafel.

 • 375 gram tofu (uitgelekt)
 • 7 eetlepels Remia mayolijn (of andere vegan mayonaise)
 • 2½ theelepels kerriepoeder
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1½ theelepel knoflookpoeder
 • 1 eetlepel madame jeanette sambal (wanneer je het minder pittig wil, zou ik minder toevoegen)
 • 1½ theelepel Badia complete seasoning
 • 1 theelepel kala namak
 • 1 takje bladselderij (fijngehakt)
 1. Verkruimel de tofu in een kom/schaal.
 2. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer het geheel goed door.

Pin dit recept op Pinterest

Surinaamse eiersalade

 

2 reacties

  1. Hi Mélanie!
   Ik gebruik eigenlijk altijd normale tofu. Silken tofu gebruik ik eigenlijk alleen voor desserts. Ik vind dat de normale tofu zo ‘mooi kruimelt’ en dat doet het qua structuur echt goed in deze eiersalade 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *