De eerste keer dat ik Surinaamse huzarensalade at was op een feestje; zó lekker. De eerste keer at ik (uiteraard) een variant met kip en ei, tegenwoordig maak ik zelf een geweldig lekkere vegan variant. Vandaag deel ik ein-de-lijk het recept met jullie.

surinaamse huzarensalade

Surinaamse huzarensalade, maar dan vegan

In het begin is het altijd een beetje zoeken; hoe kan ik dit gerecht nu écht veganizen. Inmiddels is dat niet eens zo heel erg lastig meer. Er zijn genoeg vleesvervangers die dingen prima nabootsen. Zonder ei  kan ik prima leven, ik vond het nooit zo speciaal, die plakjes ei als garnering kan ik dus prima achterwege laten. Kun jij goed dingen veganizen of is het nog lastig voor je? Let me know!

Een familie potluck

Deze salade maakte ik voor een potluck met mijn neven en nichten. Een deel daarvan is vegan en er hangt een enkele vega rond. De regel? Iedereen maakt op z’n minst één vegan gerecht. Leuk! Ik besloot te gaan voor deze salade, het is makkelijk te maken, je maakt veel in een keer en daarbij; wie is er niet gek op huzarensalade?

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 500 g kruimige aardappels
 300 g rode bieten, uit pot
 1 granne smith appel, grof geraspt
 810 eetlepel mayonaise
 1 klein blikje mais, uitgelekt en afgespoeld
 8 augurken, in blokjes
 3 eetlepel zilveruitjes, grof gehakt
 1 verpakking kipstukcjes, fijngesneden
 1 eetlepel wajang
 zout

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen en kook deze gaar in ruim water met wat zout. Giet de aardappels af wanneer deze gaar zijn.

2

Snijd de augurken, zilveruitjes en kipstukcjes in kleine blokjes. Rasp de granny smith appel grof.

3

Doe de rode bietjes in een keukenmachine en maak hier een fijne puree van. Houd het vocht uit de pot wél apart.

4

Met een pureestamper stamp je de aardappels fijn. Maak een puree door de wajang en bieten puree toe te voegen. Roer ook de mayonaise erheen, dit kun je naar smaak doen. Het gaat er om dat de puree smeuïg is, soms is dit met 6 eetlepels en soms met 10, zelf inschatten dus. Mocht je de puree niet roze genoeg vinden, voeg dan wat van het bietensap (uit het potje) toe.

5

Als de puree klaar is roer je de overige ingrediënten door de puree heen. Breng eventueel verder op smaak met wat zout.

Surinaamse huzarensalade

Wil je op de hoogte blijven van wat ik zoal uitvreet? Volg mij dan op Instagram!

Pin dit op Pinterest

surinaamse huzarensalade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *