Eerder stopte ik al eens samosa vulling in een loempia. Dat was lekker, maar nu wilde ik iets anders. Dat werden deze taco loempia’s. Ik was wel toe aan een lekker creatieve snack en ik heb dit mij goed laten smaken. Het is niet eens lastig om te maken én je kunt het nog invriezen ook. 

Taco loempia's

Taco loempia’s

Er zullen mensen denken; “Dit kun je geen loempia noemen” – maar ik doe het lekker toch. Ik gebruikte wontonvellen (te koop bij de toko) die geschikt zijn om te frituren. Dat frituren deed ik niet, want dan zou ik nóg een pan af moeten wassen, dus ik koos ervoor ze in de oven te bakken. Duurt een tikje langer maar is net zo lekker en nog gezonder ook.

Kruidig ‘gehakt’ en een lekkere dip

Ik ga niet liegen; voor dit kruidige ‘gehakt’ heb ik gewoon een kant-en-klaar kruidenmixje gebruikt. Gemak dient de mens, toch? De dipsaus kun je zelf bepalen.  Ik gebruikte de mango-papaya salsa van Santa Maria, maar guacamole is ook een heerlijke dip bij deze loempia’s. Met een ‘normale’ salsa op basis van tomaat kom je ook goed weg overigens en ik lieg als ik nu zeg dat ik het niet ook met mayo heb gegeten (en ja, ook dat was lekker, haha).

Taco loempia's

Taco loempia’s

Loempia’s kunnen ook prima gevuld worden met een kruidige gehaktmix met Mexicaanse kruiden. Ik ben fan, jij ook?

 • 1 verpakking vegan kruim gehakt
 • 1 zakje taco seasoning
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 30 wonton vellen (ontdooid)
 • 1 bakje water
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • kant en klaar dipsaus
 1. Verhit de zonnebloem olie in een koekenpan.
 2. Fruit de ui enkele minuten aan in de olie. Voeg het kruim gehakt toe en daarna de kruidenmix. Volg de aanwijzingen op de verpakking, soms dien je nog wat water toe te voegen. Laat het vocht inkoken en draai het vuur uit.
 3. Verwarm de oven voor naar 185 graden.
 4. Leg een wontonvel met de punt naar je toe. Schep 1½ theelepel van het gehaktmengsel horizontaal op het vel. Rol het geheel op, vouw de punten naar binnen, bevochtig de rand met wat water (uit het bakje dat al klaar staat) en plak de loempia dicht. Herhaal dit tot de vulling op is.
 5. Plaats de loempia’s op een bakplaat met bakpapier en bak zo’n 20 a 25 minuten in de oven tot de loempia’s goudbruin en krokant zijn.
 6. Serveer de loempia’s met wat dipsaus.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *