Veganwifey.com

Als je een Tik-Tok of Instagram account hebt, dan kun je dit haast niet gemist hebben: de Tik-Tok Wrap Trend. Het is een zogenaamde ‘food hack’ waarbij je een wrap maakt dieΒ nietΒ uit elkaar lazert wanneer je het eet en gevuld met allerlei heerlijkheden. Hip als ik ben wilde ik natuurlijk wel meedoen aan deze trend, ik deel vandaag de twee recepten die ik bedacht.

Tik-Tok Wrap Trend

Ik ben wat ouderwets, tot vorige week had ik geen Tik-Tok en wist ik niets van Reels (de Instagram functie die op Tik-Tok lijkt). Toch wilde ik er iets mee doen, het leek me wel leuk. Uiteindelijk leverde het vooral veel frustratie op, Reels had veel last van bugs nog en elke keer als ik had gefilmd dan raakte ik (for some reason) hele filmpjes kwijt omdat het programma vast liep. Gefrustreerd moest ik mij tot Tik-Tok wenden, dus daar heb ik nu ook een account, lol.

Apple pie crunchwrap

Ik zag veeeeeel van hetzelfde voorbij komen en ik dacht: ik kan iets veel coolers maken. Juist ja – op het gebied van koken (en bakken) ben ik echt zelfverzekerd. Dat is om te compenseren voor alle gebieden waarbij ikΒ niet zoΒ zeker van mezelf ben, ha. Nog nergens had ik een apple pie wrap voorbij zien komen, dus het moest gemaakt worden, maar dan wel met salted caramel. Een pareltje, als ik dat over mijn eigen werk mag zeggen.

AuthorJoyceCategoryDifficultyBeginner

Een heerlijke crunchwrap gevuld met kaneel appel, gezouten karamel en amandelspijs. Een ware traktatie voor jezelf en klaar in een handomdraai.

apple pie crunchwrap

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time5 minsTotal Time15 mins

Kaneel appel
 1 Appel
 1 tsp kaneel
 1 tbsp suiker
Salted Caramel
 200 g suiker
 1 tbsp water
 1 tsp citroensap
 90 g plantaardige boter
 120 ml sojaroom
Overig
 3 tbsp amandelspijs
 2 tortilla wraps
 vegan slagroom (optioneel)
How to video

1

Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes, meng met de suiker en kaneel.

2

Doe de suiker in een steelpan met dikke bodem, voeg water en citroensap toe en zet op laag vuur. Je hoeft NIET te roeren, laat de suiker rustig karameliseren. Als de suiker een diepe amberkleur heeft gekregen. Voeg nu de plantenboter en sojaroom toe en roer met een garde tot dit opgenomen is. Schrik niet: het gaat best hard borrelen nu. Voeg zout toe en roer door. Zet aan de kant en laat iets afkoelen.

3

Pak de wrap en snijd aan 1 kant in tot het midden. Doe nu, zoals op het filmpje, op 2 delen stukjes appel, op 1 deel de gezouten karamel en op 1 deel de amandelspijs. Vouw nu, zoals het filmpje laat zien, de wrap op. Plaats in een koekenpan of tostigrill en bak tot de buitenkant krokant is.

Optioneel: serveer met slagroom.

Ingredients

Kaneel appel
 1 Appel
 1 tsp kaneel
 1 tbsp suiker
Salted Caramel
 200 g suiker
 1 tbsp water
 1 tsp citroensap
 90 g plantaardige boter
 120 ml sojaroom
Overig
 3 tbsp amandelspijs
 2 tortilla wraps
 vegan slagroom (optioneel)
How to video

Directions

1

Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes, meng met de suiker en kaneel.

2

Doe de suiker in een steelpan met dikke bodem, voeg water en citroensap toe en zet op laag vuur. Je hoeft NIET te roeren, laat de suiker rustig karameliseren. Als de suiker een diepe amberkleur heeft gekregen. Voeg nu de plantenboter en sojaroom toe en roer met een garde tot dit opgenomen is. Schrik niet: het gaat best hard borrelen nu. Voeg zout toe en roer door. Zet aan de kant en laat iets afkoelen.

3

Pak de wrap en snijd aan 1 kant in tot het midden. Doe nu, zoals op het filmpje, op 2 delen stukjes appel, op 1 deel de gezouten karamel en op 1 deel de amandelspijs. Vouw nu, zoals het filmpje laat zien, de wrap op. Plaats in een koekenpan of tostigrill en bak tot de buitenkant krokant is.

Optioneel: serveer met slagroom.

Apple pie crunchwrap

Pin dit recept op Pinterest

Tik-tok Wrap Trend

En een hartige versie

Uiteraard moest er ook een hartige versie komen want ik ben gek op hartig eten. Ik dook de koelkast in en besloot er een te maken met de pickles van rode kool die ik recent had gemaakt. Met wat tofu die ik over had kon ik mooi tofu scramble maken en deze ging ook in de wrap. Het resultaat? Een heerlijke breakfast wrap met, compleet met vegan kaas.


AuthorJoyceCategory, DifficultyBeginner

Een heerlijke breakfast wrap gevuld met tofu scramble, vegan kaas, rode kool pickles en salsa. Ik ga hier heel lekker op en het fijne? Het staat in een handomdraai op tafel Γ©n je kunt eindeloos variΓ«ren.

Vegan breakfast crunchwrap

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time5 minsTotal Time20 mins

Pickle van rode kool
 200 g fijngesneden rode kool
 100 ml natuur azijn
 200 ml water
 4 tbsp suiker
 1 tsp zout
Overig
 4 tbsp salsa (neem degene die je lekker vind, ik nam de roasted garlic salsa van Santa Maria)
 2 tortilla wraps
 vegan kaas (ik gebruikte Violife Mozzarella, maar elke 'kaas' is okΓ©)
How to video

1

Meng de azijn met het water en de suiker en zout. Voeg de rode kool toe. Ik laat dit minstens 24 uur staan, maar je kunt het ook eerder al gebruiken, na een half uur is het ook al prima, maar ik hou er persoonlijk van als de kool wat zachter word en alle smaken goed er indringen.

2

Snijd de tortilla wraps op 1 punt in tot het midden, net als in het filmpje. Doe op 1 deel tofu scramble, op 1 deel salsa, op 1 deel kaas en natuurlijk de rode kool pickles. Vouw de tortilla op zoals aangegeven in het filmpje. Plaats in een tosti grill of koekenpan en bak tot de buitenkant knapperig is.

Ingredients

Pickle van rode kool
 200 g fijngesneden rode kool
 100 ml natuur azijn
 200 ml water
 4 tbsp suiker
 1 tsp zout
Overig
 4 tbsp salsa (neem degene die je lekker vind, ik nam de roasted garlic salsa van Santa Maria)
 2 tortilla wraps
 vegan kaas (ik gebruikte Violife Mozzarella, maar elke 'kaas' is okΓ©)
How to video

Directions

1

Meng de azijn met het water en de suiker en zout. Voeg de rode kool toe. Ik laat dit minstens 24 uur staan, maar je kunt het ook eerder al gebruiken, na een half uur is het ook al prima, maar ik hou er persoonlijk van als de kool wat zachter word en alle smaken goed er indringen.

2

Snijd de tortilla wraps op 1 punt in tot het midden, net als in het filmpje. Doe op 1 deel tofu scramble, op 1 deel salsa, op 1 deel kaas en natuurlijk de rode kool pickles. Vouw de tortilla op zoals aangegeven in het filmpje. Plaats in een tosti grill of koekenpan en bak tot de buitenkant knapperig is.

Vegan breakfast crunchwrap

Pin dit recept op Pinterest

Tik-tok Wrap Trend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Veganwifey

Vegan mealplans & content over ouderschap, food en lifestyle door Joyce de Vries.