Het werd wel weer eens tijd om jullie mee te nemen in de wondere wereld van lazy cooking. Ofwel; tips voor snelle en makkelijke maaltijden. Met een skippybal-buik wil ik liever niet uren in de keuken staan, daarbij stoot ik ook regelmatig mijn buik tegen vanalles en dus ga ik voor gemak. Benieuwd wat er nu écht snel op tafel staat? Lees dan zeker even verder. 

Tips voor snelle en makkelijke maaltijden

Mijn leven kenmerkte zich altijd door uren per dag in de keuken staan. Was het niet voor mezelf, dan was ik dingen voor Lief aan het koken. Was het niet voor ons, dan was ik voor anderen bezig. Nu is dat (helaas) even niet mogelijk, maar in de afgelopen 14 weken heb ik genoeg dingen ontdekt die ervoor zorgen dat ik lekker eten heb dat snel klaar is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyce – Never not Cooking 🌱Ⓥ (@nevernotcooking.nl) op

Burgers

We beginnen met mijn favoriet. Is het het meest gezonde om te eten? Nee. Maar het is wel een van de lekkerste dingen. Er komt bij mij vaak geen pan aan te pas, dus het scheelt nog afwas ook.

Ik gooi onze contactgrill/tosti ijzer aan, bak daar mijn burger in, toast de broodjes nog even af en dan heb je de burger alweer klaar, dit is in minder dan vijf minuten gepiept. Afhankelijk van wat je nog op je burger wil moet je nog wat werk verrichten. Ik kies vaak voor; tomaat, augurk, (rode) ui, avocado/guacamole en sla. Prima te hompen. Ik eet burgers graag met frietjes, aardappeltjes of gewoon een bak sla. In 15 minuten heb je dan gewoon een maaltijd op tafel staan, machtig fijn!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyce – Never not Cooking 🌱Ⓥ (@nevernotcooking.nl) op

One pot gerechten

Tegenwoordig eet ik graag gnocchi en dat is super snel klaar te maken en kan vaak gewoon allemaal in 1 pan. Op de foto hierboven zie je de zuurkool gnocchi met balletjes die ik onlangs deelde, maar je kunt de gnocchi bijvoorbeeld ook garen in een roomsaus of in een tomatensaus met groenten. Het is heel simpel; maak een saus naar smaak en als deze kookt en klaar is, doe je de gnocchi er bij en kook je het nog 4 à 5 minuten mee. Bam – je maaltijd is klaar!

Daarnaast zijn er online nog tal van andere one pot gerechten te vinden. Maar in mijn ervaring is geen enkele zo snel klaar te maken als gnocchi en daarom is dat echt mijn favoriet de laatste tijd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyce – Never not Cooking 🌱Ⓥ (@nevernotcooking.nl) op

AVG (maar dan met minimale inspanning)

Op de foto hierboven zie je een van mijn AVG’tjes. Ik ben gek op aardappelen en in combinatie met groenten en eventueel een vervanger staat er binnen no-time iets lekkers op tafel.

Tegenwoordig haal ik vaak diepvries aardappels, dit omdat ik dan 1. niet hoef te schillen 2. het gelijk de oven (of pan) in kan. Daarnaast betaal je voor zo’n 600 gram slechts €0,69 dus het is nog voordelig ook. Dit doe ik ook qua groenten – op de foto hierboven heb ik een simpele groene salade met wat van mijn favoriete dressing en dan nog vegan nuggets erbij. Net als de burger een stukje terug, gaan ook de nuggets in de contactgrill. Wederom; enkel een snijplank en mes als afwas, ideaal.

De groenten die ik vaak eet komen ook uit de diepvries. Ik vind het niet fijn om een plastic zak gesneden broccoli/bloemkool/etc te halen en de diepvries varianten zitten vaak in karton. Ook hier hoef ik niets aan te doen, een pannetje water kookt binnen no time, je doet de groenten er in en vaak heb je na 5 minuten perfect gegaarde groenten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyce – Never not Cooking 🌱Ⓥ (@nevernotcooking.nl) op

Kliekjes salades

Ik neem aan dat ik niet de enige ben die regelmatig teveel rijst/pasta/couscous klaarmaakt. Alles wat ik teveel heb gemaakt dat gaat de koelkast in voor de lunch of het avondeten de volgende dag.

Op de foto hierboven zie je een mooi voorbeeld van een kliekjes salade; er was nog rijst over, ik had dressing die op moest (home made dressing eet ik graag z.s.m op, zeker als er avocado in zit) en ook had ik een paar tomaten die hun beste tijd gehad hadden. Het enige wat ik er dan nog bij deed was wat Violife feta, falafel, ui, sla en olijven. Allemaal dingen die ik eigenlijk standaard in de koelkast heb liggen.

Wederom een maaltijd met minimale inspanning die toch voedzaam is en nog goed smaakt ook. Waar ik eerst altijd baalde als ik ‘weer teveel rijst had gekookt’ – kook ik nu standaard een beetje extra zodat ik dit altijd een dag later nog kan opeten.

Een aantal handige tips

Pin dit artikel op Pinterest!

Tips voor snelle en makkelijke maaltijden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *