Ik had weer het geluk dat ik mee mocht doen aan een wel heel tof reisje. Ditmaal kreeg ik de Tulipe Turquoise La Prairie Ruby op bezoek, een hele mond vol ja. Deze beauty kreeg ik op reis vanuit HQ, hoe tof is dat?

tulipe turquoise la prairie ruby

Blend: 62% Katoen 38% tussah zijde GSM: Unknown Lengte: 470cm Prijs: €360,-

Tulipe Turquoise La Prairie Ruby

Naar dit reisje keek ik al een tijdje uit. Nadat ik Sauvage op reis had gehad, was ik echt wel benieuwd naar meer doeken van Tulipe Turquoise. Zelf omschrijft de eigenaresse van dit merk deze doek als volgt.

Our silkiest, hairiest (yes hairy!), must luxurious wrap with a drape not from this world. Period. You should have it whatever age and size your baby has, this fabric will hold the small baby with softness and the big baby with strength.

Bij het openen van de doos viel mij inderdaad direct op dat de doek harig was, ik was bang dat de doek misschien kwetsbaar zou zijn hierdoor, maar dat is dus alles meegevallen. De doek was al gewassen en ik was de tweede persoon die de doek op reis kreeg. Helemaal zacht en floppy was de doek nog niet, maar zelfs nu kan er prima mee gedragen worden.

Zacht en sterk

De doek is zacht, sterk en enorm aaibaar. Zonder er echt moeite voor te hoeven doen is de doek goed aan te spannen en de doek knoopt werkelijk waar als een droom. Inmiddels draag ik een baby van zo’n 10½kg en zowel in een FWCC als in een RUCK voelt dat in deze doek dus niet zo. Terwijl ik Nyjah er in droeg vroeg ik mij af hoe deze doek zou zijn bij een echte mini, zo’n hele verse. Ondanks dat de doek nog niet super zacht is, gok ik dat ook een newborn hier al prima in gedragen kan worden. Ik heb inmiddels verschillende soorten zijde in doeken gehad en hoewel bourette een favoriet is, denk ik dat in deze blend de tussah ook een goede kanshebber is. De tussah zorgt voor grip en tegelijk ook voor de zachtheid die deze doek bezit.

De kleur

De naam zegt het al: deze doek is robijnrood (met witte details). De ‘verkeerde kant’ is wit met robijnrode details. Een kleur waar ik wat bang voor was, kan ik robijnrood wel hebben? Toch staat het mooi, de dieprode kleur oogt luxe en doordat de doek zo zacht en dik is, voelt het alsof je je in een heerlijk winterse outfit hult. Deze doek was ideaal geweest om met kerstmis te dragen, helaas was de doek toen alweer verder op reis.

Tulipe Turquoise

Inmiddels heb ik twee doeken van Tulipe Turquoise mogen proberen en hoewel de print met bloemen mij iets te lief is, zou ik toch nog graag een doek van dit merk in mijn bezit willen hebben. De komende tijd ga ik dus lekker groepen afspeuren naar een doek in een kleur die bij me past en uiteraard ook in een fijne blend. Ik ben (stiekem) fan.

Pin dit artikel op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *