De laatste tijd heb ik het geluk dat ik wat reisdoekjes* over de vloer krijg. Een van de beauties die ik uitgebreid heb kunnen testen is deze (nieuwe) doek van Tulipe Turquoise, sauvage. Wat een prachtige doek, wat voelt ‘ie fijn en wat staat hij ons mooi. Meer weten? Lees snel verder! 

Tulipe Turquoise Sauvage

Tulipe Turquoise Sauvage

Blend: 74% Katoen 26% bourette zijde GSM: Unknown Lengte: 470cm Prijs: €270,-

Stiekem had ik verwacht dat deze doek ongevoor zou voelen zoals Sling Studio Bracken Ivy, maar niets is minder waar. De doek is een stuk dikker en steviger. Als ik de doos open doe kan ik de bourette al ruiken, bourette zijde heeft een heel typische geur. Ik vind de geur lastig te omschrijven, maar het komt een beetje in de buurt van ijzer. Klinkt niet aantrekkelijk, maar I love it.

In tegenstelling tot de Bracken Ivy is deze doek dus een stuk dikker, steviger en zwaarder. Waar Bracken Ivy heel zacht en licht is, is deze doek meer grippy en een beetje sponzig. Dit is de bourette en het heeft uiteraard ook te maken met de print en manier van weven. Een upje met deze doek is zo gedaan, ik ben verbaasd over hoe soepel ook deze doek knoopt. Ergens dacht ik dat het, vanwege de dikte, een lastigere doek zou zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joyce – VeganWifey.nl 🌱 (@veganwifey.nl) op

Deze doek is wit met zwarte en okergele details aan de goede kant. De verkeerde kant van de doek is overwegend geel. Persoonlijk vind ik het design een beetje wegvallen op die kant, maar het duidelijke kleurverschil is wanneer je draagt juist een mooi detail. Ik ben met lichtere doekjes altijd een beetje bang dat ik ze vies maak (of dat Nyjah een vochtig broccoli boertje laat bijvoorbeeld). Dus een lichte doek heeft voor mij niet de voorkeur, ik wil er namelijk ook mee de keuken in.

De doek knoopt stevig, spant makkelijk aan en wanneer deze eenmaal zit, zit ‘ie als een huis. In een FWCC zit Nyjah er stevig in, doordat de doek goed aan te spannen is (gotta love bourette) kan hij zich niet overstrekken en resulteert het in een slapende Nyjah. Fijn – een doek met sleepydust! Met Nyjah in de doek gingen we naar de supermarkt en hij heeft zelfs bij thuiskomst nog een uur liggen slapen in de doek. Ik heb geen seconde last gehad van het gewicht dat aan mijn schouders hing. Voor ons is dit een perfecte doek!

Tulipe Turquoise Sauvage Tulipe Turquoise Sauvage

Pin dit artikel op Pinterest

Tulipe Turquoise Sauvage

Bourette is diervriendelijke zijde – Bourette wordt gemaakt van de laatste restjes zijde van de cocon waaruit de zijdevlinder is geboren. Bij de productie van bourette worden er dus geen dieren gedood.

Op mijn Instagram deel ik ook vaak draagfoto’s of informatie! Volg je mij al?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *