Het was een grauwe dag, ik werd veel te vroeg wakker en ik wist “vandaag moet ik iets koken voor mijn blog” – dat ik eigenlijk geen zin had om te koken vergat ik voor het gemak maar even. Ik zag het 8 uur worden (’s ochtends ja) en besloot dat ik vandaag wel comfortfood verdiende. Ik besloot vegan buttermilk fried chicken te maken, dat is machtig lekker en simpel ook. 

Vegan buttermilk fried chicken
Processed with VSCO with a7 preset

Snel, sneller, snelst

Traag liep ik naar de supermarkt en weer naar huis. Ik had de stille hoop dat Nyjah onderweg in slaap zou vallen, of in elk geval op de terugweg. Dan had ik een uurtje om de keuken in te duiken en daarna kon ik lekker eten. Maar helaas, slapen wilde meneer niet. De wereld was te interessant, alles moest bekeken worden en met een tas vol boodschappen wandelde ik naar huis. Met nog steeds een hele wakkere baby. Wat dit zou betekenen voor het recept? Dat het snel klaar moest zijn, veel tijd zou ik niet krijgen van Nyjah.

Vegan buttermilk fried chicken

Ik parkeerde Nyjah in de kinderstoel voor de televisie (ja, ik ben er zo een) en gaf hem zijn lunch. Een bammetje met nutbutter, een halve banaan en wat komkommer. Nu had ik even wat tijd ‘gekocht’ om dit receptje uit te werken. Snel de vegan karnemelk maken, het paneerlaagje en frituren maar. Ik ben fan want wow – die oesterzwammen die zijn dus echt meaty. Het laagje is krokant, naar smaak aan te passen aan de specerijen die je in huis hebt en het smaakt goed met een dip er bij maar ook in een wrap, op een broodje of zoals ik het at; op een salade met wat sriracha mayonaise en simpele dressing.

Vegan buttermilk fried chicken
Processed with VSCO with a7 preset
Meer snacken?

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 150 g oesterzwammen
 200 ml ongezoete sojamelk
 2 theelepel citroensap
 200 g bloem
 1 theelepel gerookt paprikapoeder
 1 theelepel knoflookpoeder
 1 theelepel uienpoeder
 zwarte peper
 1 theelepel zout
 500 ml zonnebloemolie

Aanwijzingen

1

Schenk de sojamelk in een kom en voeg de citroensap toe. Roer door en laat 5 minuten staan.

2

Meng in een andere kom de bloem, knoflook-, paprika- en uienpoeder. Voeg de zout hier aan toe en breng op smaak met flink wat zwarte peper.

3

Verhit in de tussentijd de olie in een koekenpan.

4

Scheur de oesterzwammen in grove stukken, haal door het sojamelk-mengsel (dat iets dikker is door de citroensap) en vervolgens door de bloem. Bak het nu goudbruin en krokant in de olie. Afhankelijk van de temperatuur van de olie kan dit zo'n 5 a 10 minuten duren.

5

Schep de gefrituurde paddenstoelen uit de olie en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier. Serveer ze met een dipje, in een wrap of met bijvoorbeeld salade.

Vegan buttermilk fried chicken

Pin dit recept op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *