Ik heb de afgelopen tijd ineens zin in eiersalade, maar daar ik geen ei eet, is dit nog best lastig. Gelukkig kun je op allerlei manieren dingen namaken. Ik maakte deze vegan eiersalade met tofu en dat was toch een partij lekker, yum!

ย Vegan eiersalade

Ik dacht eigenlijk dat het niet lekker zou zijn, eiersalade zonder ei maar met tofu. Maar toch besloot ik het eens te proberen, na wat research op verschillende blog bleek dat dit gewoon een gangbare manie is van vegg-salad maken. Ik kon dus niet achter blijven en besloot mijn eigen eiersalade recept (zoals ik het vroeger altijd maakte) dus te veganizen.

Vegan eiersalade

Kala namak

Kala namak, ook wel; zwart zout zorgt in dit recept voor die typische eiersmaak. Weet je wat gek is? Als Mr. Lover een broodje ei zit te eten, dan trek ik die geur echt niet, maar in deze salade kan het helemaal prima. Is dit dan omdat ik weet dat het geen ei is of omdat ik stiekem heel hypocriet ben? Haha.

Vegan eiersalade

 • 375 gram tofu
 • 2 sjalotten (fijn gesnipperd)
 • 2 eetlepels verse bieslook (fijn gehakt)
 • 6 eetlepels vegan mayonaise / Remia mayolijn
 • 1ยฝ theelepel grove mosterd
 • 1 eetlepel ketchup
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • ยฝ theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel kala namak
 • zwarte peper
 1. Snijd de tofu in plakken van 1 centimeter dik, leg tussen wat vellen keukenpapier en druk het grootste deel van het vocht er uit.
 2. Meng in een kom de mayonaise, mosterd, ketchup, kerriepoeder, paprikapoeder, kala namak goed.
 3. Kruimel de tofu boven het mayonaise mengsel en voeg de sjalotten en bieslook toe. Roer goed door en breng op smaak met zwarte peper.
 4. Serveersuggestie? Zoals op de foto bijvoorbeeld, maar mijn favoriete manier is op getoast brood met sla en augurkjes.

15 reacties

  1. Sorry. Veel spelfouten doordat er reclame voor de textbox zit als je een reactie typt met je telefoon.

   Wat ik probeerde te zeggen:
   Het is handiger om de hoeveelheid tofu in grammen uit te drukken in plaats van in blokken ๐Ÿ˜‰

   Ik ga het nu maken, wish me luck!

  1. Ik bewaar het zelf maximaal 4 dagen (maar moet toegeven dat het vaak dan al echt op is). Ik zou gewoon na vier dagen even de geur en smaak checken, het is overigens ook afhankelijk van de tofu en tot wanneer deze goed is. Als hij bijv. nog maar 3 dagen goed is in de verpakking, dan zou ik hem daar buiten niet veel langer dan 2 dagen bewaren ๐Ÿ™‚

 1. Oei wat een goddelijk receptje…vanochtend wist ik even niet wat te ontbijten er ligt wat tofu en ik stuitte op jouw receptje. Yummm thanks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *