Vegan en zwanger, het is heus. Daar zat ik dan – op de wc met een staafje met mijn pis in mijn hand. Ik kan het niet mooier maken dan het is, want het is letterlijk een staafje met pis. Of nee beter; een staafje met pis en twee dikke rode (of roze) lijnen. Ik heb minstens 20 minuten verbijsterd naar dit staafje zitten kijken. 

Vegan en zwanger

Vegan en zwanger

De laatste weken is het jullie vast opgevallen, ik ben minder actief op social  media en ook mijn blog is akelig stil. Dit heeft er dus alles mee te maken dat ik een baby aan het uitbroeden ben. Mijn eetlust? Als sneeuw voor de zon verdwenen. Net als mijn behoefte om te koken. Geuren in de keuken? Nee dankje. Het enige dat ik voor mezelf maak de laatste tijd zijn gerechten die binnen 10 minuten op tafel staan, als ik langer met mijn neus boven het eten sta wil ik het echt niet meer eten namelijk.

Timing is geen ding

Onze Bubby (ja, zo noem ik hem/haar) is het grootste cadeau ooit, na een hele tijd oefenen had ik niet het idee dat het er nog in zat. Van een arts kregen we in november (best recent dus) te horen dat het voor ons lastig zou worden om op natuurlijke wijze zwanger te raken, dus ik had geen hoop meer en mijn droom om moeder te worden had ik opgegeven. Wat ik dan ging doen? Ik ging #girlboss modus en hard werken, veel geld verdienen en dan allemaal dingen doen die wij samen wilden doen, want ook samen kun je het heel fijn hebben. Dat ik dus op die bewuste dag ineens met een positieve test in mijn hand zat was een gigantische verrassing.

First trimester kicked my ass

Ja – dat dus. Ik ben niet goed in ziek zijn en rustig aan doen. Als ik hoge koorts heb kan ik niet ‘effe rustig aan doen’ – maar nu? Ik doe niet anders. Als ik twee wasjes heb gedaan en heb gekookt voor Mr. Lover dan ben ik alweer klaar voor een dutje. Dus het eerste trimester stond in het teken van rustig aan doen, rust pakken wanneer nodig, niet teveel werken en vooral veel dutjes doen. Ik hoop in het tweede trimester een hongerige momma-to-be te zijn, want ik heb nu wel wat goed te maken met jullie 😉

En nu?

Fear not! Ik zal niet ineens een vegan mommy blogger zijn want hello; om ergens over te bloggen moet je er op z’n minst verstand van hebben. I’m freestyling it, ik heb geen idee hoe ik alles ga doen of hoe ik een kind op moet voeden (help? haha!) dus zo snel als ik mij fitter voel ga ik verder met wat ik al deed; lekker vegan eten met jullie delen én ik wil verder met mijn e-book, want ja – daar was ik mee bezig voor dit alles. Even geduld nog, ik ben er snel weer!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *