De laatste tijd kom je overal meer vegan hotspots tegen, inmiddels zie je ook in Leiden een enorme vooruitgang, er zijn steeds meer plekken waar je lekker plantaardig uit eten kunt gaan. Vandaag deel ik 8x vegan friendly hotspots in Leiden.

8x Vegan Friendly Hotspots in Leiden

Inmiddels woon ik iets meer dan 3 jaar in Leiden. Toen ik hier kwam wonen was ik niet vegan, in de loop van de tijd veranderde dit. In de beginperiode van mijn leven als veganist, moest je goed zoeken naar dat ene plekje voor fijn vegan eten. Inmiddels zijn er tal van leuke plekken waar je je hart kunt ophalen als veganist. Ik deel 8 plekjes die echt de moeite waard zijn.

Het Slachthuis

Allereerst begin ik (uiteraard) met Het Slachthuis. Deze leuke vegan lunchroom serveert allerlei lekkers. Van de beyond sausage (aanrader!) tot een sandwich met hummus en van een lekker ontbijtje tot de meest perfecte taartjes. Een plek met warm en hartelijk personeel, gezelligheid en eten wat allemaal met zorg is klaargemaakt. Dit is mijn persoonlijke favoriet.

Het Slachthuis – Meelfabriekplein 1, Leiden

 

Hoezo

Vega(n) friendly en huisgemaakt eten kun je allemaal vinden bij Hoezo. Of je nu trek hebt in dumplings of juist liever in een bord oesterzwam shoarma, Hoezo is the place. Met enkel vegetarische gerechten mét vegan opties is dit een aanwinst voor Leiden. Er word voornamelijk gekookt met biologische producten en nog leuker? De kaart veranderen ze regelmatig, dus je hoeft er niet elke keer hetzelfde te eten.

Hoezo – Vrouwensteeg 7a, Leiden
Foto credit: hoezo-vega.nl

Logica

Een leuk, biologisch restaurant aan de stille rijn; Logica. Hier kun je op dinsdag en woensdag terecht van 10.00 tot 18.00 en van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00. Voor een lekkere vegan burger of een sandwich met vegan mozzarella zit je hier goed! Op de dagen dat ze ook diner serveren kun je kiezen voor bijvoorbeeld een lekkere curry.

Logica – Stille Rijn 11, Leiden

 

De Tuin van de Smid

De Tuin van de Smid is een theehuis in de polder bij Leiden. Met allerlei vegan friendly gerechtjes op de kaart én veel streekproducten is dit een zaak die mij enorm aanspreekt. Met creatieve gerechten op de kaart (een broodje geroosterde paddenstoelen met gegrilde biet en vegan mayo bijvoorbeeld) en een keur aan drankjes is dit een prima plek om neer te strijken voor de lunch. Daarna lekker het park in om te wandelen. Genieten!

De Tuin van de Smid – Polderpad 8, Leiden

 

Anne & Max

Inmiddels is Anne & Max op veel plekker in Nederland te vinden. Je kunt bij de vestiging in Leiden terecht voor ontbijt, lunch en lekker borrelen. Ze zijn dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 en je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor een smoothiebowl (prima ontbijt) of een vegan clubsandwich.

Anne & Max – Gangetje 2, Leiden

 

De Kleine Planeet

De Kleine Planeet is een family café en een kids concept store en een van mijn favoriete plekken voor cadeautjes voor baby’s en kindjes. Maar ook om neer te strijken en Nyjah te voeden en te genieten van vegan taartjes en lekkere drankjes. Nog mooier? De Kleine Planeet heeft een allergie vriendelijk menu, echt geweldig fijn en daardoor voor velen toegankelijk.

De Kleine Planeet – Botermarkt 25-26, Leiden

 

I Scream Coffee

Als je gek bent op vegan gebakjes, croissants en lekkere koffie dan is dit de plek voor jou. Bij I Scream Coffee hebben ze al deze dingen. Super lekker en fijn. Wie wil er nu geen lekkere taartjes en koffie of thee? Regelmatig zie ik leuke events voorbij komen op hun Facebook pagina; een zondagse vegan brunch bijvoorbeeld, of een vegan high tea. Ultiem genieten toch?

I Scream Coffee – Haarlemmerstraat 181, Leiden

 

Aloha

Last but certainly not least; Aloha is een van de nieuwste aanwinsten van Leiden. Een restaurant met vegetarisch en veganistisch streetfood. Naast het lekkere eten serveren ze geweldige (virgin) cocktails én taartjes/desserts van Het Slachthuis. Een prima combinatie if you ask me. Aloha is geschikt om uitgebreid te borrelen (ze hebben allerlei hapjes), maar je kunt er ook terecht voor een burger of mezze bowl. Een super fijn restaurant in Leiden dat je echt eens bezocht moet hebben.

Aloha – Steenstraat 22, Leiden

 

Pin dit artikel op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *