#SPON – Waar eerst vleesvervangers nog muf en schaars waren zijn ze er tegenwoordig in overvloed. Met taartjes is dit nu net zo; eerst moest je zelf de keuken in voor heerlijke vegan taart. Tegenwoordig kun je echter terecht bij de online vegan & gluten,- geraffineerde suikervrije bakkerij Piece of Joy.

Piece of Joy

Piece of Joy is een uit de hand gelopen hobby van Sergey en Joy, met een heel team achter zich maken ze, in Nieuwkoop, de lekkerste vegan gebakjes. Deze gebakjes zijn naast vegan ook allemaal vrij van gluten en geraffineerde suikers. Op hun speciale locatie worden enkel glutenvrije producten klaargemaakt, hierdoor kunnen ze garanderen dat er ook geen sporen van gluten aanwezig zijn in hun taarten en andere baksels.

Ik mocht taartjes testen!

Volg je me al langer, dan weet je dat ik niet bang ben voor geraffineerde suikers, gluten en alle overige producten die eigenlijk niet goed voor je zijn. Genot staat bij mij altijd voor op, ik ben niet bang voor suiker. Zelf zou ik niet snel aan de slag gaan met een recept voor ‘gezonde’ taartjes. Hooguit voor de kindjes, maar hey. Ik ging hier heel neutraal in, maar dacht wel; “hm dit kan weleens tegenvallen.”

De taartjes worden geleverd in een doos, met daarin een koelelement (welke goed te recyclen is) en een perfect roze koeltas (heb ik die ook eindelijk weer). Hier in zitten de taartjes, ze zijn bevroren. Na wat lezen op hun site zie ik dat ze in de vriezer zo’n 24 weken houdbaar zijn (als ze dat al halen) en in de koelkast zijn ze 2 dagen houdbaar.

Knappe taartjes

Bij het openmaken van het doosje waar de taartjes in zitten, ben ik vooral impressed door hoe clean en strak de taartjes er uit zien. En dat na de reis die ze gemaakt hebben. In het doosjes vond ik 2 stukjes mokka taart, 2 stukjes salted chocolat caramel, 2 stukjes banoffee en 2 stukjes espresso salted caramel. Nieuwsgierig als ik was ging ik ook de website nog even verder door spitten, naast deze taartjes zijn er ook pistache (erg benieuwd naar), carrotcake, rainbow cake en wat fruitigere smaken.

De smaak

Ik hou van overweldigende smaken en deze taartjes zijn precies dat: overweldigend. Not gonna lie, ik had niet verwacht dat er zoveel smaak kon zitten in deze puntjes. De banoffee was mijn absolute favoriet en ook de mini’s vonden deze erg lekker. Want ja – zonder geraffineerde suikers en andere gekkigheid kan ik dit ook prima aan een peuter en mini geven. Als ik dan een kritische noot mag toevoegen; wat meer crunch zou ik persoonlijk lekker vinden, maar dat is puur mijn smaak, verschillende structuren doen het immers altijd goed.

Eindoordeel

Fan van deze taart? Jazeker. Zou ik het zelf kopen? Absoluut. Ik ben heel blij dat het gewoon mogelijk is om zo laagdrempelig vegan taartjes te kunnen halen. Ook leuk om te weten: op de website kun je zelf een box samenstellen en ze hebben ook buitenbeentjes, welke voor een gereduceerde prijs verkocht worden omdat ze niet helemaal perfect zijn. Zo kun je ze, ook wanneer je wat minder budget hebt, het eens proberen.

Dit bericht is een samenwerking tussen veganwifey.com en Piece of Joy. Voor dit artikel heb ik betaald gekregen. Echter is deze samenwerking niet van invloed op mijn mening.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *