Al sinds ik, in 2016, mijn dreads uit besloot te kammen, ben ik op zoek naar de perfecte vegan haircare voor krullen. Wat een struggle was dat. Eindelijk had ik een fijne routine, bleek niks vegan te zijn toen ik zelf dat wél was. Auch. Gelukkig heb ik nu, met hulp van lieve vriendinnen en fijne merken een goede routine. Benieuwd naar wat ik zoal in mij haar smeer? Lees dan even verder.

Vegan haircare voor krullen

Met krullen is het handig om te weten welk type krul je hebt. Mij krullen zijn wisselend van structuur maar ik zit over het algemeen tussen type 3b en 3c in. Dit houd in dat ik springerige krullen heb met veel definitie en dat er ook delen tussen zitten die er meer uit zien als een kurkentrekker met een dikte van ongeveer een potlood. Mijn haar is snel droog en heeft veel voeding nodig. Inmiddels heb ik de perfecte producten hiervoor gevonden. Hieronder zal ik (in juiste volgorde) mijn routine delen.

Vegan haircare voor krullen

This Green Bioleic Care – 200ml €25,-

Ik kreeg van This Green een pakket onlangs met een verzorgingslijn en deze haarolie is al snel een van mijn favorieten geworden. Voordat ik mijn haar ga conditionen smeer ik wat van deze olie er in en laat het zo’n 10 minuten intrekken. De olie voedt gigantisch en ruikt super lekker. Na 10 minuten intrekken spoel ik de olie uit met lauw water. Wil je deze olie eens proberen, dan heb ik binnenkort op mijn instagram een leuke winactie.

Lush Avocado Co-Wash – 120 gram €21,-

Naast dat dit ultiem spul is (want verpakkingsvrij) is het ook nog eens een fijne manier van je haar wassen. Toegegeven; ik moest even wennen aan de vaste vorm van deze bar, maar als je eenmaal went dan is het echt fijn. Na het maskertje van olie kan ik hier de restjes er prima mee uit wassen. Ik schrok eerst wel van de prijs, maar ik doe hier gigantisch lang mee en hoef nu maar 1 keer per jaar een stuk van deze conditioner te halen. Reken maar uit hoeveel je dan bespaart qua geld én verpakkingen.

Vegan haircare voor krullen

Lush Jungle Conditioner – 50 gram €9,95

Deze conditioner bar (wederom verpakkingsvrij dus) is perfect voor droog en krullend haar. Nadat ik mijn haar gewassen heb met de avocado co-wash kies ik er voor deze conditioner te gebruiken. Mijn haar word gevoed door de oliën en cacaoboter die in deze bar zitten en daardoor voelen mijn krullen nooit droog aan.

Vegan haircare voor krullen

Inecto Pure Coconut Moisture Conditioner – €3,95

Eerder kocht ik altijd dure leave-in conditioners, maar sinds ik deze conditioner heb ontdekt, gebruik ik altijd deze als leave-in. Na het uitspoelen van mijn haar, droog ik mijn haar kort met een handdoek of hydrofiele doek en verdeel er wat van deze conditioner in. Ik begin in de punten (die zijn snel droog) en werk dan wat omhoog. Bij de aanzet van mijn haar doe ik minder, anders word het echt te zwaar.

Vegan haircare voor krullen

Lush R&B – 100 gram €19,95

Op aanraden van mijn beste vriendin besloot ik R&B eens te testen, ik was wat sceptisch, maar ben helemaal om. Nadat ik de Inecto conditioner over mijn haar heb verdeeld neem ik een beetje van deze R&B en verdeel het over mijn haar. Het voorkomt dat het gaat pluizen en zorgt ervoor dat mijn haar niet uitdroogt. R&B is super zuinig in gebruik, ik neem steeds maar een klein beetje. Gelukkig maar, want zo’n potje is dus €19,95 en behoorlijk aan de prijs. Nadat ik de R&B verdeeld heb over mijn haar, kneed/knijp ik er wat structuur in (terwijl mijn hoofd naar beneden hangt) en laat ik het aan de lucht drogen.

Refreshen!

Krullen zijn veel werk en ik wil dit proces niet elke dag herhalen dus ik slaap ’s nachts met een ‘pineapple’ staart. Gewoon zo hoog mogelijk op mijn hoofd zodat de krullen niet geplet worden. ’s Ochtends haal ik het elastiek er uit, spray wat water in mijn haar en kneed het in model. Mocht het toch wat pluizig zijn, dan neem ik een heel klein beetje R&B en verdeel dat over de pluizige plekken. Doordat ik met mijn haar in een hoge staart slaap heeft mijn haar direct bij de aanzet al flink volume, anders zou het een stuk sluiker zijn.

Deze post bevat geen gesponsorde content, enkel een gekregen  product, namelijk de bioleic haircare van This Green. Alle overige producten heb ik zelf bekostigd

Pin vegan haircare voor krullen op Pinterest

Vegan haircare voor krullen

 

2 reacties

  1. Ik zie dat de lush co wash zowel sls als sles sulfaten bevat. Dit wordt afgeraden met krullen omdat het juist je haar uitdroogt. Heb jij daar geen last van?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *