Wat ga jij met oud en nieuw doen? De kans is groot dat je met vrienden en familie doorbrengt met een tafel vol lekkere hapjes en op televisie een leuke film of muziek. Ik ga weinig doen, wat doen anderen met een baby van 9 maanden met oud en nieuw? Toch deel ik hier mijn favoriete vegan hapjes, deze zijn gemakkelijk te maken én lekker. Dan heb je iets om mee te nemen naar je familie of om je gasten aan te bieden.

Vegan hapjes

Mensen denken nog steeds dat je als veganist enkel gezonde maaltijden klaarmaakt en leeft op sla en lucht. Niets is minder waar tegenwoordig. In supermarkten kun je vele honderden (duizenden?) vegan producten vinden en ook op een feestje kun je gewoon allerlei lekkere vegan hapjes op tafel toveren.

Taco loempia's

Taco loempia’s

Deze loempia’s ontstonden tijdens een mexican food challenge die ik deed. Ik wilde een creatief hapje bedenken and so I did. Deze loempia’s zijn gevuld met taco gehakt en serveer ik graag met een pittige salsa.

bara bites met aardappelchutney

Bara bites (met pittige chutney)

Can’t go wrong with this! Ik ben GEK op bara en deze bara bites maak ik regelmatig tegenwoordig. Ik ga ze dit jaar ook met oud en nieuw op tafel knallen. De chutney is lekker maar optioneel want die is echt alleen geschikt als je van intens pittige chutney houd.

Pizza broodjes met geroosterde oranje paprika

Pizza broodjes

Wie is er nu niet gek op pizza? Deze pizza broodjes met geroosterde (oranje) paprika zijn altijd een hit. Lekker cheesy en met flink smaak. I love it! Natuurlijk kun je ook de paprika achterwege laten en een simpele saus van gezeefde tomaten nemen en daarbij veel kaas doen.

gevulde kastanje champignons

Gevulde champignons

Voor een wat sjieker hapje kun je deze champignons maken. Deze smaken goed bij een glas droge wijn.

vegan kipkerrie broodjes

Kip kerrie broodjes

Deze broodjes ontstonden per ongeluk, maar ze zijn super lekker. Ik maak ze vaak in groot formaat en gooi ze in de vriezer, maar je kunt ook kleine hapjes maken door de bladerdeeg vellen in tweeën te snijden.

Linzen hapjes

Linzen hapjes

Dit recept blijft een grote favoriet bij jullie. Deze kruidige hapjes met linzen en aardappel zie ik vaak voorbij komen op Instagram. Dat maakt me elke keer weer vrolijk. Ik moet zeggen: ik ben ook wild van deze hapjes en maak ze regelmatig als ik bijvoorbeeld soep op het menu heb staan. Als snack zijn ze echter ook helemaal prima.

Gehaktbroodjes

Net als de linzenhapjes zijn ook deze broodjes een grote favoriet onder jullie. Net als bij de kipkerrie broodjes kun je ze echter in een kleiner formaat maken waardoor het perfecte hapjes/snacks zijn!

Pin dit artikel op Pinterest

vegan hapjes

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *