Volg je mij al op instagram? Dan heb je vast al eens deze toffe hotspot voorbij zien komen; Het Slachthuis. De enige 100% vegan lunchroom in Leiden. Ik heb best geluk dat ik bij zo’n leuk plekje om de hoek woon.

Het Slachthuis

In februari van dit jaar opende het Slachthuis haar deuren. Ik wilde er graag direct heen, maar kon (helaas) niet direct een kijkje nemen. Wel wist ik al dat Esther (eigenaresse van Het Slachthuis) geweldige taarten bakte. Ik had er al enkele keren een besteld namelijk; van een red velvet taart tot een taart met aardbeien en lemon curd, volledig custom made naar mijn wensen, ook dat doen ze namelijk gewoon.

De menukaart

Op het menu van het Slachthuis kun je vanalles vinden; van de Beyond Burger & Sausage, tot masala kroketjes (aanrader!) en van een chili dog tot een falafel bowl. Voor ieder wat wils dus. Mocht je vervolgens nog plek hebben voor een dessert, dan kun je ook meerdere taartjes (of cupcakes) bij het Slachthuis verorberen.

Ontbijt

Voor de vroege vogels onder ons; je kunt ook bij het Slachthuis ontbijten. Hoe fijn is dat? Ik had van tevoren al bedacht dat ik, als de baby er was, lekker daar kon ontbijten en vervolgens kon werken. In de praktijk is dit nog geen enkele keer gelukt, maar het staat wel op de planning om dit te gaan doen. Wie vind het nu niet lekker om de dag te starten met avocado toast of chia pudding?

Uitgebreid lunchen en borrelen

Over de lunchkaart had ik het eerder al even, maar naast lunchen kun je hier terecht voor een lekkere borrel! Op vrijdagmiddag naar binnen duiken en lekker borrelen én een avondmaaltijd meepakken; kan gewoon. Regelmatig komen er ook ’thema avonden’ voorbij. Onlangs at ik (in goed gezelschap) de Beyond Sausage, maar ook komen er met vader- en moederdag brunches voorbij, zijn er plannen voor een vegan barbecue avond én is er al eens een boottocht geweest met hapjes en drankjes.

Conclusie? Toptent!

Inmiddels ben ik al een aantal keren bij het Slachthuis geweest en ik heb dus ook al enkele favorieten. De Beyond Sausage met kimchi en chipotle mayo is mijn absolute favoriet, maar ook de masala kroketjes zijn erg lekker. De pink gin & tonic die geserveerd word is (gok ik) mijn favoriete drankje op het moment. Het slachthuis is een aanwinst voor Leiden, de verse gerechten maken mij erg blij en het vriendelijke personeel (ik ben niet bevooroordeeld omdat ik leuk contact heb hoor) maakt de ervaring nóg fijner.

Ook eens naar Het Slachthuis?

Het Slachthuis
Meelfabriekplein 1
2312 LK Leiden

Openingstijden
dinsdag t/m donderdag 10.00 – 17.00
vrijdag 10.00 – 21.00
Zaterdag 10.00 – 17.00
Zondag 12.00 – 17.00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *