Let op: Mezze is inmiddels gesloten. Iedereen was intens gelukkig toen de welbekende ketens ineens aan kwamen zetten met vegan pizza’s. In Leiden hadden we echter Mezze al; een afhaal- (of bezorg) restaurant met allerlei heerlijke vegan opties. Als vegan in Leiden heb je niets te klagen.

Vegan in Leiden

Vegan in Leiden

Ik woon nog niet heel lang in Leiden, zo’n 2½ jaar nu en toen ik hier kwam wonen was ik niet vegan. Dat duurde nog even. Ik ben nu meer dan een jaar vegan en in die tijd heb ik al wat pareltjes gevonden m.b.t eten. Deze ga ik op mijn blog delen, mocht je dan eens in Leiden zijn, dan weet je precies waar je terecht kunt!

Vegan in Leiden Vegan in Leiden

Mezze

Onder de veganisten in Leiden is Mezze inmiddels een begrip. Op potlucks (waar ik nooit ben geweest maar enkel foto’s van zie) zijn er altijd pizza’s van Mezze te vinden. Niet gek ook want Tony en zijn businesspartner Mike leveren geweldige gerechten aan.

Ik ben gek op pizza met een bodem van zuurdesem en was dan ook blij verrast dat zij dit soort geweldige bodems maken. Overigens maken ze ook super fluffy ciabatta van, jawel – zuurdesem. De ingrediënten deie Mezze gebruikt zijn van topkwaliteit en je hebt niet geleefd als je niet hun hummus met geroosterde pijnboompitten op hebt. De eerste keer dat ik eten bij Mezze bestelde was ik enorm verrast door de kwaliteit van de producten. Eerlijk? Veel afhaal- (of bezorg) restaurants leveren bende; eten dat niet helemaal warm is, vettige bende, etc. Mezze is (voor mij) een tent om echt terug te komen, al is het alleen al voor die ciabatta, want my god – die is lekker!

Ook zoet

Waar Mezze zich verder in weet te onderscheiden is het feit dat ze ook allerlei vegan desserts/zoetigheden aanbieden. Vaak kun je wel vegan opties ergens vinden, maar is een dessert niet mogelijk. Bij Mezze at ik een super lekkere ‘kwark’ taart, chocolade taart en nog een mega cookie ook. De zoetigheden kopen ze in bij lokale ondernemers, ze zoeken dan ook naar het perfecte product. Dat siert ze, want hoe mooi is het als allerlei ondernemers zo samen kunnen werken?

Vegan in Leiden

En waar is dat dan?

Mezze kun je vinden aan de morsweg 7 in Leiden. Het is een klein stukje lopen vanaf het station. Bij Mezze kun je niet zitten, het is een klein zaakje, maar je kunt altijd je eten afhalen (en op een mooie dag willen ze je best een stoel geven zodat je voor hun zaak kunt zitten). Bij Mezze kun je terecht voor verschillende dingen; pizza (al dan niet met vegan kaas), een vegan burger, verschillende soorten mezze en dan natuurlijk nog de lekkere zoet gerechten, verse ciabatta en goddelijke hummus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *