Ik stond onlangs in de keuken om een flinke pan bami te maken. Terwijl ik bezig was bedacht ik ineens dat ik al in geen tijden deze lekkere snack had gemaakt; vegan kip kerrie broodjes. Ik ben gek op alles wat in bladerdeeg zit, dus dat dit een succes zou worden wist ik direct al. 

Vegan kip kerrie broodjes

Zoals ik al zei ben ik gek op alles in bladerdeeg. Heb je al eens deze of deze recepten gemaakt? Die gaan er bij mij altijd goed in! Nu heb ik dus nog een recept aan mijn bladerdeeg repertoire toe weten te voegen; vegan kip kerrie broodjes. Deze broodjes zijn echt ge-wel-dig.

vegan kipkerrie broodjes

Tip: eet er niet 4 achter elkaar

Na het maken van de vulling, kon ik eigenlijk al niet meer wachten tot de broodjes klaar waren. Mijn maag rommelde al wat, ik had trek; ik stond al anderhalf uur in de keuken maar had nog niets op. Dus toen ik de broodjes gemaakt had, verdwenen er vier zo mijn giechel in. Ik was een partij vol en misselijk, haha. Ik at deze broodjes met nog wat extra madame jeanette sambal (I cannot get enough) en dat maakte ze nog zoveel beter. Mocht je nu niet van pittig houden, sla dit dan alsjeblieft over 😉

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 1 verpakking kipstukcjes
 10 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
 1 ui, gesnipperd
 4 tenen knoflook, geperst
 1 tomaat, in blokjes
 5 ½ eetlepel kerrie masala
 1 klein maggi blokje
 5 ½ theelepel tomatenpuree
 zwarte peper
 zonnebloemolie
 1 eetlepel sojamelk, optioneel
 madame jeanette sambal (optioneel)

Aanwijzingen

1

Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en tomaat hier in aan. Enkele minuten is meer dan genoeg.

2

Schep de tomatenpuree er bij, verkruimel het maggi blokje er boven en voeg de kerrie masala toe. Bak het geheel even kort aan en schenk er zo'n 75 – 100 ml water bij. Breng het geheel aan de kook.

3

Snijd de kipstukcjes kleiner en voeg toe aan de saus. Roer het geheel door en laat de saus in koken. Je wilt geen al te vloeibare saus hebben. Proef regelmatig of de smaak goed is. Breng het geheel op smaak met zwarte peper en voeg (optioneel) de madame jeanette sambal toe. Laat het geheel afkoelen.

4

Verwarm de oven voor naar 200 graden.

5

Snijd elk vel bladerdeeg in tweeën. maak met een scherp mes horizontale inkepingen in de ene kant van het bladerdeeg vel. Leg op de andere kant wat van de vulling en leg het vel met de inkepingen er boven op. Druk de randen stevig dicht en herhaal dit voor alle broodjes.

6

Bestrijk eventueel met wat sojamelk en plaats de broodjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Bak in 25 minuten goudbruin en krokant in de oven.

Vegan kipkerrie broodjes

Pin dit recept op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *