Ik ben gek op lekker bbq’en en vegan kipsaté is een van mijn all time favorieten. Dat je als veganist weinig opties hebt is tegenwoordig (gelukkig) verleden tijd. Ik heb op mijn blog al verschillende recepten staan die perfect passen bij een barbecue, maar hier komt dan ook nog even die voor de lekkerste saté ooit!

Vegan kipsaté

Het maken van goede saté zit hem (logischerwijs) in de marinade. Ik gebruik altijd allerlei verschillende kruiden en specerijen. Op die manier probeer ik super veel smaak toe te voegen aan de kipstukcjes die ik gebruik. Het geheim? Een marinade maken die écht hoog op smaak is. Normaal freestyle ik altijd maar wat, maar de afgelopen tijd heb ik netjes bijgehouden wat ik deed zodat ik het recept voor deze lekkere marinade ook met jullie kan delen.

Vegan kipsaté

Een kast vol kruiden en specerijen

Mijn kast staat propvol kruiden en specerijen, ik ben lucky – ik krijg van van Beekum Specerijen regelmatig een lading kruiden en specerijen opgestuurd. Op die manier kan ik ultiem freestylen in de keuken. In samenwerking met van Beekum Specerijen help ik je alvast een handje met het maken van deze saté. Scroll naar beneden als je wil weten hoe of wat 😉

Maar wist je dat…

…je niet perse kipstukcjes hoeft te gebruiken voor deze saté? Je kunt ook je tofu goed uitpersen en er in marineren, maar ook tempeh kan gewoon. Lekker! Ik moet bekennen dat ik soms ook champignons in deze marinade gooi en die gewoon grill. You can’t go wrong with mushrooms!

Vegan kipsaté

Vegan kipsaté

Marinade

 • 4 eetlepels ketjap manis
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1½ theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel five spice
 • 2 theelepels sambal (optioneel – als je niet van pit houd, kun je dit weglaten)
 • 1 theelepel korianderpoeder
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel zwarte peper
 • ½ theelepel laos
 • ½ eetlepel zonnebloemolie
 • 1 eetlepel citroensap

‘Kip’ saté

 • 2 verpakkingen kipstukcjes
 • 10 – 12 satéstokjes (geweekt in water)
 1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een plastic bak.
 2. Voeg de kipstukcjes toe, dek af en zet minimaal 1 uur in de koelast. Ik laat het vaak een hele nacht staan.
 3. Week in de tussentijd de satéstokjes in water, dan verbranden ze niet op de barbecue.
 4. Rijg de kipstukcjes op de stokjes en grill ongeveer 2 minuten per kant op de barbecue.
 5. Serveer met pindasaus (bijvoorbeeld) en gefrituurde uitjes.

Win een pakket met ingrediënten voor deze marinade!

Onder mijn volgers op Instagram verloot ik een groot deel van deze ingrediënten. Wat je daarvoor moet doen? Ga naar deze post op instagram en volg de instructies!

GIVE AWAY TIME . In samenwerking met @beekumspices geef ik een pakket weg met (bijna) alle specerijen die nodig zijn om mijn vegan saté te maken. . Wat moet je hiervoor doen? • Volg @nevernotcooking.nl • Volg @beekumspices • Tag 2 homies waarmee je je saté gaat delen • Extra kans maken? Deel deze foto op je eigen feed en tag mij! Volgende week dinsdag maak ik de winnaar bekend! . #vegan #veganfood #winactie #giveaway #dutchbloggers #dutchvegans #koken #recept #sate #foodshare #instafood #veganfoodshare #comfortfood #soulfood

Een bericht gedeeld door Joyce – Never not Cooking 🌱Ⓥ (@nevernotcooking.nl) op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *