Vegan mealplans, je kent ze vast wel. Om af te vallen, keto te eten, te switchen naar een whole foods dieet – de hele mikmak. Nadat ik voor de 900e keer op Instagram een verzoekje kreeg om een mealplan te delen, besloot ik: ik ga vegan mealplans maken en aanbieden in mijn eigen shop. 

Photo by Jon Tyson on Unsplash

“Kun je misschien mealplans delen?”

Op Instagram ontplofte mijn inbox nadat ik een aantal foto’s deelde van een plan dat ik voor mezelf en Nyjah had gemaakt. “Ik kom tijd te kort en het plannen lukt niet goed” of “ik vind boodschappen doen verschrikkelijk en sta toch elke dag in die rotwinkel.” Ik had eerder al een budget serie hier op mijn blog, waarin ik voor zo min mogelijk geld heel fijne weekmenu’s bedacht. Nu er ook vraag is naar gewone mealplans (als in: printable pdfs of ebooks) besloot ik dat het tijd was om de volgende stap te zetten.

Voor als je geen zin hebt om na te denken

Ik ben geen voedingsdeskundige, slechts een ‘simpele’ kok. Dat wil zeggen: ja, ik heb dieetleer gehad tijdens mijn koksopleiding en een cursus allergenen heb ik ook in the pocket, maar voor macro’s en kcal hoef je niet bij mij te zijn. Mijn meal plans focussen op lekker en toegankelijk eten, zonder al teveel moeite. Er zijn immers genoeg mensen die graag vegan willen eten, wat hulp kunnen gebruiken bij wat te eten, maar die geen dieet willen, toch? That’s where I come in.

Je kunt nu in mijn shop terecht voor vegan mealplans: een custom mealplan van bijvoorbeeld 7 of 21 dagen, maar ook ready-made mealplans voor een klein bedrag. Recepten die al elders te vinden zijn, maar dan compleet met mealplanning, boodschappenlijstje en voorraadkast checklist.

Gemak dient de mens

Ik ben van gemak en ik wil niet 7x per week nadenken over wat ik moet eten, koken en kopen. Eenmaal per week maak ik voor mezelf een mealplan, schrijf alle boodschappen op en bestel de boodschappen er voor. De koelkast en keukenkastjes zijn gevuld, er is eten genoeg en ik hoef niet meer na te denken. Scheelt toch per dag minimaal 1½ uur op deze manier.

Op Instagram kreeg ik regelmatig vragen over mijn mealplans, hoe ik dat doe, of het goed werkt en ook vaak; “wil je dit niet delen” – nu wil ik het best allemaal delen maar dan moet het mooi opgemaakt worden, er moet wat informatie bij, de recepten moeten allemaal in een bestand uitgeschreven worden. Er zit veel werk in, dus ik besloot alles in een shop te knallen en het beschikbaar te maken voor iedereen die wil.

Custom mealplans

Ik weet als geen ander dat er zat mensen zijn met voedselintoleranties en dat het best lastig kan zijn om daar een leuk en gevarieerd menu voor te bedenken. Of je hebt een baby van 6 maanden die net met de pot mee kan eten en je wil weten hoe je je eigen maaltijden daar geschikt voor maakt. Dat kan natuurlijk allemaal – speciaal daarvoor kun je ook voor custom mealplans bij me terecht. Ik kijk dan met je mee naar bijvoorbeeld allergieën/intoleranties, budget en dat soort ongein en na wat vragen gesteld te hebben via email maak ik een passend plan wat je binnen 7 dagen in je mailbox kunt vinden. Helemaal tof toch? Een eigen mealplan bedacht door een ware chef 😉

But there’s more

Achter de schermen werk ik altijd aan meer, meer en meer. Er komt nog een mealprep plan aan speciaal voor de kraamweek, met gerechten die je makkelijk in bulk kookt en die je goed kunt invriezen. Maar ook werk ik aan plannen voor speciale gelegenheden: een luxe etentje voor een jubileum, voor feestdagen, een hightea plan of bijvoorbeeld een plan met hapjes voor een babyshower. Heb je nog verzoekjes, dan vraag ik je om contact met me op te nemen voor een custom plan en dan kan ik je (hopelijk) helpen met dat wat je nodig hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *