Of het de zwangerschapshormonen zijn of het wisselen van de seizoenen; ik weet het niet – maar mijn huid is/was een ramp. Met een beetje trial and error heb ik nu eindelijk een fijne vegan skincare routine. Een routine die er voor zorgt dat ik vrij ben van puistjes en droge/rode plekken. Benieuwd welke producten ik gebruik om dit te bereiken? Kijk dan snel even verder.

Vegan skincare routine

Eigenlijk zou ik moeten beginnen met Nanouk bedanken. Zij werkt bij Lush en heeft me allemaal geweldig fijne producten aangeraden die perfect aansluiten bij wat mijn huid nu nodig heeft. Van maskertjes tot serums – er ging een wereld voor me open.

Vegan skincare routine

De Tuinen Tea Tree Cleansing Lotion – 150ml €8,39

Deze Tea Tree reiniger gebruik ik al tijden en vind ik erg fijn. Hiermee haal ik, als ik makeup op heb, mijn make up er af. Ik gebruik hiervoor mijn homemade wasbare wattenschijfjes. Ik gebruik deze reiniger dus enkel als ik makeup op heb gehad, hiermee haal ik het ergste vuil weg. Daarna ga ik door naar de volgende stap.

Vegan skincare routine Vegan skincare routine

Lush Herbalism – 100gr €10,95

Dit goddelijke groene prutje is mijn nieuwe bestie. Het is een mix van o.a. brandnetel, rozemarijn en rijstazijn. Binnen enkele dagen merkte ik al verschil op; de rode en droge vlekken waren minder aanwezig en ook puistjes leken te verdwijnen. Dat moest ik hebben! Deze reiniger is in vaste vorm en meng je, voordat je het aanbrengt, met wat water op je hand. Hierna verdeel je het over je gezicht en daarna spoel je het af. Zo fijn!

Lush Full of Grace – 20gr €14,95

Over dit serum had ik echt super fijne dingen gehoord, maar zelf gebruiken deed ik niet. Tot enkele weken geleden; er ging een wereld voor me open. Deze bar (dus verpakkingsvrij) verdeel ik na het reinigen over mijn gezicht. Op die manier word mijn gevoelige huid ’s nachts lekker gevoed. Ik was sceptisch hoor; olie op een huid smeren die puisterig is? Hell no. Maar het werkt echt als een trein.

Vegan skincare routine

Lush Rosy Cheeks – 75gr €11,50

Een- of tweemaal per week knal ik tegenwoordig dit lekkere (verse) maskertje op mijn bakkes. Door de rozenolie in dit masker verdwijnen rode vlekjes en de overig ingrediënten kalmeren je huid. Dit is dus echt iets wat ik nodig had en waar ik nooit op was gekomen als ik geen advies had gevraagd.

Kruidvat Natures Sensitive Day & Night Cream – 50ml €3,99

Toen Kruidvat op de proppen kwam met deze verzorgingslijn was ik er als de kippen bij. Deze day & night cream vond ik direct al fijn en heb deze dan ook in mijn routine verwerkt. Elke ochtend was ik mijn gezicht met wat water en smeer ik wat van deze crème op mijn gezicht. Als ik ga voor een make-up look met foundation dan doe ik onder deze crème nog wat Lush Full of Grace omdat mijn huid enorm droog kan worden van foundation.

Dit artikel is geen gesponsord artikel of samenwerking met de eerder genoemde merken. Dit zijn mijn persoonlijke bevindingen.

Pin dit artikel op Pinterest!

]Vegan skincare routine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *