Wat een genot is dat, om in de keuken te staan en met toffe producten te werken die je toegestuurd krijgt. Ik kon ditmaal aan de slag met vegan tonijn sashimi. Ik maakte er deze geweldige vegan tonijn tartaar met yuzu en mango van. Hoe mooi ziet dit er ook uit? 

Vegan tonijn tartaar

Ik wilde van de vegan tonijn sashimi heel graag een mooi gerechtje maken. Sushi was ’te makkelijk’ (of eigenlijk te voorspelbaar) dus ik besloot het over een andere boeg te gooien. Ik sneed met een scherp mes de vegan tonijn in blokjes, heb deze aangemaakt met een heerlijke marinade en vervolgens serveer ik het als een tartaar. Het ziet er echt geweldig uit (al zeg ik het zelf) en wist je dat het ook echt heel lekker smaakt? Een mooi én fris gerechtje.

Wat is yuzu?

Yuzu is een citrusvrucht uit azië en lijkt een beetje op citroen. Het smaakt heel erg fris. Echter is het in Nederland nogal beroerd (lees: niet) te krijgen. Ik moet dus helaas genoegen nemen met een flesje ponzu, dit is een sojasaus mét yuzu sap er aan toegevoegd. Krijg je toch die lekkere frisse toets die dit gerecht goed kan gebruiken. Ponzu kun je kopen in Aziatische supermarkten, het staat vaak bij de sojasauzen.

Meer inspiratie nodig voor de feestdagen?

[elementor-template id="872"]

Ingrediënten

 250 g vegan tonijn sashimi
 3 bosuitjes
 1 eetlepel sesamzaadjes
 1 eetlepel sesamolie
 ½ eetlepel gembersiroop
 10 ½ eetlepel ponzu
 zwarte peper
 1 mango
 sriracha mayonaise

Aanwijzingen

1

Snijd de vegan tonijn sashimi in kleine blokjes. Doe dit met een scherp en koud mes. Als je dit met een warm mes doet dan verpest je het product.

2

Maak een dressing van de ponzu, gember siroop, zwarte peper, sesamolie, sesamzaadjes en fijngesneden bosui. Meng dit door de in blokjes gesneden tonijn sashimi. Proef de tartaar en breng eventueel verder op smaak met de ponzu en peper. Je wil dat de tartaar niet te nat is, maar het mag wel lekker op smaak zijn.

3

Maak een mooie zig-zag op een bordje met de sriracha mayonaise. Met een uitsteekring verdeel je de tartaar over vier borden. Garneer met wat kiemen.

4

Snijd de mango in repen of partjes en plaats op elk bord een stuk mango schuin tegen de tartaar aan.

Vegan tonijn tartaar met yuzu en mango

Pin dit recept op Pinterest

vegan tonijn tartaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *