Tijdens mijn zwangerschap had ik een super fijne verzorgingsroutine, mijn huid was echt opperbest. Er was geen puistje te herkennen, ik was (volgens anderen) een en al glow en ik was blij met mijn huid. That was a first en kennelijk ook een last. Want wat die hormonen ná de zwangerschap met je huid doen is mij een raadsel maar wat een drama. Vandaag deel ik mijn favoriete vegan verzorgingsproducten voor mijn droge huid.

Vegan verzorgingsproducten voor mijn droge huid

Zoals ik hierboven al uitlegde is mijn huid momenteel een drama. Ik vroeg (wederom) Nanouk om tips en tricks. Die dame weet van wanten! Ik vond het zo gek, mijn huid was droog en schilferig maar ik kreeg wél puisten. Dat was nieuw voor me. Nu blijkt dus, dat je huid tegen de droogte, extra talg aan gaat maken – en dan ineens zit je met al die puisten. Er gaat een wereld voor me open. Na wat tips en advies van haar, kon ik er weer tegenaan, het is nog niet optimaal, maar het begint te komen!

Vegan verzorgingsproducten voor mijn droge huid

De Tuinen Tea Tree Cleansing Lotion – 150ml €8,39

Dit is niet veranderd, Deze Tea Tree reiniger gebruik ik al tijden en vind ik erg fijn. Als ik make-up draag (wat tegenwoordig zelden is) haal ik dat er af met deze cleansing lotion. Tea Tree heeft wel de eigenschap uit te drogen, dus zorg er wel voor dat je een goede moisturizer hebt. Vooralsnog vind ik dit de fijnste reiniger, je krijgt je makeup er echt goed mee af.

Eerder gebruikte ik mijn homemade wasbare wattenschijfjes om de makeup er af te halen, maar ik ben laks en nu gebruik ik de kleine hydrofiele spuugdoekjes van Nyjah. Die jongen spuugt zoveel dat die kleintjes toch niet volstaan en aangezien ik er daar (no joke) zo’n 30 van heb, komen ze alsnog goed uit.

Vegan verzorgingsproducten voor mijn droge huid

Lush Sleepy Face gezichtsreiniger – 15gr €6,50

Wanneer ik geen make-up op heb gehad, dan is dit mijn eerste stap. ’s Avonds voor het slapen gaan, gebruik ik Sleepy Face om mijn huid te reinigen. Ik wrijf de bar over mijn gezicht, masseer het even goed in en met een warm washandje was ik alles er weer af.

Lush Banana Skin gezichtsmoisturizer – 20gr €15,-

Ik dacht dat er niets beters zou zijn dan Full of Grace, maar de Banana Skin moisturizer van Lush is écht ultiem. Het ruikt naar van die snoepbanaantjes en geeft mijn huid een geweldig gevoel. Na het reinigen masseer ik een beetje van deze moisturizer in, ook voor het slapen gaan. Dan heeft het de hele nacht om in te trekken, het is best vettig en anders loop ik de hele dag met een shiny gezicht rond.

Lush Don’t look at me gezichtsmasker – 75gr €12,50

Na wat eigen research besloot ik, na het inleveren van mijn Lush potjes, dit gezichtsmasker eens te proberen. Sowieso met warm weer is het fijn want zo’n koel masker voelt ge-wel-dig. Tweemaal per week smeer ik, na het reinigen en voor het moisturizen dit masker op. Er zitten kleine scrub-deeltjes in en dat doet het zó goed voor mijn huid momenteel.

Vegan verzorgingsproducten voor mijn droge huid

Kruidvat Natures Hydrating Day and Night Cream – €3,99

’s Ochtends was ik mijn gezicht met koud water (lekker!) en smeer ik daarna wat hydraterende dag/nacht crème op. Op deze manier heb ik of een goede basis voor make-up of een goed voedende crème om al die droge plekjes te doen verdwijnen. Ik ben fan van deze crème want vegan en enorm goed betaalbaar.

Pin dit artikel op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *