#SPON – Aan de lopende band worden er momenteel allerlei fijne en lekkere vegan producten ontwikkeld. Zoals je misschien al hebt gezien in de verschillende vegan facebookgroepen, is er nu vegan zalm van SoFine. Aan mij de vraag of ik het wilde proberen en er een recept mee wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat! Ik deel vandaag mijn recept voor vegan zalm in zontomaten roomsaus met je. 

Vegan zalm in zontomaten roomsaus

Was ik een fan van vis en dan zalm in het bijzonder? Not so much. Het heeft jaren mogen duren voordat ik het enigszins kon waarderen. Toen ik vegan ging was het gemis van vis dan ook niet iets waar ik tegen op zag. Toch kon ik een goede visburger of stuk zalm wel waarderen (mits goed klaargemaakt). Gelukkig heeft SoFine tegenwoordig allerlei fijne (vis)vervangers. Het nieuwste product? Vegan zalmmoot!

Vegan zalm in zontomaten roomsaus Vegan zalm in zontomaten roomsaus

Mijn favoriete zalm recept, maar dan vegan!

Als ik zalm at dan maakte ik graag een romige saus met zongedroogde tomaten, de zalm liet ik hier dan (na het grillen of bakken) nog kort in garen. Serveren doe ik het met pasta, lekker! Toen ik de vegan zalm binnen kreeg wist ik dan ook direct welk recept ik ging maken; mijn favoriet!

Vegan zalm in zontomaten roomsaus

De vegan zalmmoten van SoFine doen het goed in deze licht pittige en vooral romige saus met zongedroogde tomaten. Lekker bij bulgur, rijst of pasta.

 • 1 verpakking SoFine zalm
 • 1 rode ui (gesnipperd)
 • 3 tenen knoflook (geperst)
 • 10 zongedroogde tomaten (in reepjes gesneden)
 • 250 ml plantaardige room
 • 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
 • 1 theelepel rode peper vlokken
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 eetlepel gedroogde basilicum
 • 3 takjes verse basilicum
 • een scheut witte wijn of groente bouillon
 • zwarte peper
 • zeezout
 • pasta/bulgur/rijst voor 2 personen
 1. Verhit 1 eetlepel van de zontomaten olie in een koekenpan en bak de zalm zo’n 9 minuten. Verwijder de zalm uit de pan en leg op een bord.
 2. Voeg eventueel wat meer van de zontomaten olie toe en fruit hier in de ui, knoflook en zongedroogde tomaten zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Let er op dat de knoflook niet verbrand.
 3. Schep de paprikapoeder, rode peper vlokken en gedroogde basilicum door het uien mengsel en laat kort meebakken.
 4. Blus het geheel af met witte wijn of groente bouillon. Je hebt maar een klein beetje hier van nodig, dus als je geen witte wijn hebt dan neem je bouillon. Kan prima.
 5. Schenk de plantaardige room er bij en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en leg de zalm moten in de saus. Laat het geheel enkele minuten door pruttelen.
 6. Breng de saus verder op smaak met zout en zwarte peper. Heb je groente bouillon gebruikt om het geheel af te blussen? Wees dan zuinig met het zout.
 7. Verdeel wat rijst/pasta/bulgur over een bord, schep de saus er bij en garneer het geheel met verse basilicum en eventueel nog extra zontomaten. Dit smaakt super lekker met een rucola salade!
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met SoFine.

Pin dit recept op Pinterest

Vegan zalm in zontomaten roomsaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *